Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Honda Jazz Crossover

Nieuws: Honda Jazz Crossover

Honda gaat crossoveren met Jazz

31.07.2012

Om haar positie op de Europese markt te verstevigen werkt Honda aan een compacte crossover. Het model zou tegen 2014 al klaar moeten zijn en gebouwd worden op basis van de derde generatie van de Jazz.

Hoewel Honda niet het enige automerk is dat kampt met teruglopende verkopen, is het als relatief kleine speler in Europa extra gevoelig voor terugloop. In de eerste zes maanden van dit jaar zag het Japanse merk haar Europese afzet met ruim 11 procent dalen ten opzichte van de eerste helft van 2011. Extra zuur is dat de nieuwe Civic niet aanslaat en daar dus weinig herstel verwacht hoeft te worden. Honda zet nu al haar hoop op de nieuwe CR-V die in de herfst wordt gelanceerd. Het crossoversegment is immers onveranderd populair in Europa en het aantal verkochte kleinere crossovers is in twee jaar tijd zelfs met maar liefst bijna de helft gestegen.

Jazz
Dat Honda, om herstel te realiseren, het compacte crossoversegment opzoekt is dus niet verwonderlijk. En de nieuwe, derde generatie van de Jazz zal dienst doen als basis voor dat model dat tegen 2014 al in de showrooms moet staan. Volgens Automotive News is de ontwikkeling van de kleine crossover al in gang gezet en vindt de bouw vermoedelijk plaats in Honda's nieuwe fabriek in Mexico. Dat is prettig dicht bij huis, want de auto is met name bedoeld voor de Amerikaanse en de Europese markt. De productie van het Europese derivaat van de compacte crossover brengt Honda mogelijk onder bij hun fabriek in het Engelse Swindon waar ook de huidige Jazz worden gefabriceerd.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model