Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Honda HR-V

Nieuws: Honda HR-V

Honda HR-V is klaar voor Europa

19.02.2015

Honda sluit met de HR-V aan bij het leger aan compacte crossovers. Dat doet het met de HR-V, waarvan de Europese productieversie is gepresenteerd.

Met zoveel crossovers te koop, verzin dan nog maar een origineel design. Dat valt niet mee en toch oogt de HR-V net even wat anders dan de meeste auto's in deze klasse. De HR-V is in elk geval onmiskenbare een Honda, met een soortgelijke snoet als de door ons onlangs nog gereden CR-V, maar dan weer een eigen gestileerde achterzijde. Die oogt tegelijk ook beter in balans binnen het totaalplaatje.

Magic seats
Zoals het een Honda betaamd is de HR-V bedeeld met de veelzijdige Magic Seats. Deze handig en flexibel wegklapbare achterzetels zorgen voor meer vrije ruimte dan bij de concurrentie. In dit geval voor 453 liter aan bagageruimte en 1.026 liter wanneer ze zijn weggeklapt. Om dat mogelijk te maken is de benzinetank onder de achterbank gesitueerd. Een truc die Honda introduceerde op de Jazz, die er een regelrecht ruimtewonder van werd.

Infotainment op Android
Verder is het interieur, inclusief het dashboard, van het kaliber what you see, is what you get. Afgaande op deze foto's mist het een vleugje kleur, maar dat kennen we van Honda. Centraal staat een nieuwe infotainmentsysteem dat draait op Android 4.0.4. En de Honda heeft net als zoveel fabrikanten tegenwoordig een scala aan apps die te downloaden zijn. Navigatiesoftware van Garmin bijvoorbeeld. Aan aansluitmogelijkheden ook geen gebrek: apparaten koppelen kan via USB, HDMI, Bluetooth, Wi-Fi en MirrorLink.

Motoren
Op motorische vlak houdt Honda het leveringsgamma eenvoudig. Slechts twee motoren zullen er verkrijgbaar zijn: een diesel en een benzine. Dat is het, en beide krachtbronnen kennen een relatief groot slagvolume. Waar de meeste concurrenten van Europese makelij vol inzetten op downsizing met driecilinders en een inhoud van een pak melk, zijn de motoren in de HR-V respectievelijk 1.6 en 1.5 liter groot. Daardoor leveren ze een behoorlijk vermogen, te weten 120 pk voor de zelfontbrander en 130 pk voor de benzine. Een turbo is er dan weer enkel voor de diesel. Schakelen verloopt normaliter via een handbak. Een CVT-automaat is optioneel op de benzine.

De Honda HR-V beleeft zijn debuut tijdens de Autosalon van Genève, begin maart. In de loop van de zomer is 'ie te bewonderen en te koop bij de dealers. Prijzen volgen nog.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model