Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Honda Fit (Jazz) EV

Nieuws: Honda Fit (Jazz) EV

Fit EV: Honda op z´n schoonst

18.11.2010

In sneltreinvaart meet Honda zich het imago van duurzame fabrikant aan. Met reeds drie hybrides in het productengamma en bovendien eentje op komst is deze elektrische Fit EV Concept het zoveelste wapen tegen CO2. Honda verwacht hem al in 2012 in de verkoop te kunnen doen.

Voor Honda kan terugdringen van de gemiddelde CO2-uitstoot niet snel genoeg gaan. Ademt de Honda Jazz Hybrid nog enkele CO2-deeltjes uit, de Jazz EV (in Amerika Fit genaamd) volledig uitstootloos van schadelijke stoffen. Een pakket aan moderenere lithium-oin accu's voeden de elektromotor die de Fit EV in beweging zet. De module is afkomstig van de FCX Clarity, de waterstofauto van Honda. Met een vol batterijenpakket zou de Fit EV 160 kilometer moeten kunnen rijden, gemeten naar de Amerikaanse actieradiuscyclus. Volgens het meetsysteem van EPA, het Amerikaanse agentschap van volksgezondheidsinstantie en milieu, zou dit ongeveer 115 km zijn. De maximale rijafstand is afhankelijk van de rijstijl en in welke modus de Fit EV rijdt. Er zijn drie keuzes, net als bij de CR-Z. Econ is het meest efficiënt en in Normal is 25% verder te rijden dan wanneer Sport geselecteerd is. Echter in de meest sportieve modus komt de Fit EV sneller van z'n plek. De maximaal te rijden snelheid bedraagt 145 km/h.

Communicatie
HondaZijn de accu's leeg dan volstaat 12 uur aan het reguliere stroomnetwerk om ze weer volledig op te laden. Via een laadpunt met 240 Volt is dit de helft qua tijd. De accustatus is zelfs af te lezen wanneer de bestuurder niet in de buurt van de auto is. Via de elektronische afstandbediening kan tevens het dichtstbijzijnde oplaadstation opgevraagd worden of voor vertrek de airco aangezet worden. Het Honda Satelliet Link Navigatie Systeem behoort tevens tot de standaarduitrusting.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model