Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Honda FCV concept

Nieuws: Honda FCV concept

Honda's waterstofauto weer stapje dichterbij productie

18.11.2014

De vorige jaar gepresenteerde FCEV concept mocht dan veel te futuristisch zijn, met deze vandaag onthulde FCV komt Honda steeds dichterbij serieproductie. Zo dichtbij zelfs dat men heeft laten weten dat er begin 2016 een productiemodel klaar staat.

Waterstof komt niet zomaar uit de lucht vallen; talloze fabrikanten zijn er al vele jaren mee bezig. Maar het lijkt nu wel dat we binnen afzienbare tijd ook daadwerkelijk een aantal productiemodellen gaan zien. Toyota onthulde vandaag de Mirai, Mercedes heeft de B-klasse F-Cell in productie genomen en ook Hyundai doet mee met de ix35 FCEV. Honda, dat met de FCX Clarity al vele jaren geleden liet zien te geloven in de brandstof, komt nu met een evolutie van haar vorig jaar gepresenteerd FCEV.

De evolutie
Allereerst heeft vooral het uiterlijk een evolutie richting productierijpheid doorgemaakt. Deze FCV doet al veel meer aan als een model dat we ook daadwerkelijk op de straat tegen kunnen gaan komen. Maar belangrijker nog is de techniek. Honda heeft de waterstoftank met 33 procent weten te verkleinen en de prestaties met ruim 60 procent weten te verbeteren. Volgens de Japanners kan de FCV 700 km afleggen op één volle tank waterstof. Is die leeg, dan is tanken in 3 minuten gebeurd.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model