Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Honda EV-STER

Nieuws: Honda EV-STER

Honda EV-STER toont toekomstige roadster

01.12.2011

De Honda S2000 van de 21ste eeuw, dat gevoel roept de EV-STER op. Al moeten we het dan natuurlijk wel stellen zonder de hoogtoerige VTEC-benzinemotor in het vooronder. Daar huist namelijk enkel elektronica.

Honda spreekt van de volgende generatie kleine sportauto´s als het de EV-STER wil omschrijven. Tsja, dat de toekomst elektrisch is kunnen we bijna niet anders doen dan geloven. En dat geldt zeker ook voor deze conceptcar. Voorin huist een 58 kW sterke elektromotor gekoppeld aan een 10 kWh lithuim-ion batterij. Hoe snel de sprint naar 100 km/h verloopt weten we niet, maar Honda laat weten dat vanuit stilstand naar 60 km/h in vijf seconden voltooid moet zijn. De topsnelheid ligt op 160 km/h en dat is mede ook gedaan om de actieradius van 160 km enigzins te kunnen behalen.

Carbon
Om gewicht te besparen heeft Honda talloze onderdelen van de EV-STER opgetrokken uit carbon. Daarnaast is er veel kunststof en aluminium gebruikt. Om aan zowel het innovatieve materiaalgebruik als de moderne aandrijflijn gestalte te geven kreeg de EV-STER een moderne uitstraling die vooral in het interieur tot uiting komt. Het cockpitachtige wat we van Honda inmiddels ook op de productiemodellen gewend zijn, heeft in de EV-STER een nieuwe wending gekregen. Pal voor de bestuurder zijn enkel nog schermpjes gemonteerd welke de talloze functies en noodzakelijke informatie tonen.

En?
Directe plannen voor het produceren van een auto als de EV-STER zijn er niet. Honda geeft wel aan nog steeds gecommitteerd te zijn aan het brengen van een dergelijk model. Daar lijkt meer achter te zitten...

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model