Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Honda e

Nieuws: Honda e

Elektrische Honda e reserveren? Dat kan, maar niet in Nederland!

23.05.2019

Voor mensen die alvast een elektrische Honda e willen reserveren, staan de lijnen met Japan nú open. Tenminste, als je in Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië of Noorwegen woont ... Het lijkt de Japanse fabrikant te zijn ontgaan dat wij Nederlanders vorig jaar bijna 10.000 meer elektrische auto's kochten dan de Britten.

In 2018 kochten de Noren 46.000 nieuwe elektrische auto's en volgden de Duitsers op plek twee met ruim 36.000 stuks. De Fransen deden ook nog een aardige duit in het zakje met 31.000 nieuwe EV's, waarna de Nederlanders volgden met ruim 25.000 exemplaren. De Britten hobbelden met 15.500 elektrische auto's ver achter ons aan.

Toch zijn het de Britten die samen met de Duitsers, de Fransen en de Noren alvast kunnen intekenen op een nieuwe Honda e. Wij Nederlanders moeten beteuterd toekijken terwijl onze mede-Europeanen tegen aanbetaling van 1000 euro alvast zo'n geinig elektrisch Hondaatje mogen reserveren. Daarbij kunnen ze kiezen uit vijf kleuren: wit, zwart, blauw, grijs en geel. Wie over een paar maanden nog even enthousiast is als nu, kan later dit jaar een definitieve bestelling plaatsen. Mocht iemand bij nader inzien toch liever voor een e.GO Life gaan, dan krijgt hij of zij de aanbetaling van Honda terug. Wie voet bij stuk houdt, kan zijn Honda e vanaf volgend voorjaar op de oprit hebben staan.

'Al 25.000 belangstellenden'
Volgens Jean-Marc Streng, General Manager Automobile Division van Honda Motor Europe, is de belangstelling nu al overweldigend. "Bij de presentatie van het prototype hebben zich vanuit heel Europa al ruim 25.000 belangstellenden gemeld." Al die e-lovers kunnen hun interesse nu formaliseren door zich via hun nationale reserveringswebsite te melden. Tenminste, als je in een van de geselecteerde landen woont ...

Retro-trekjes Honda e
De Honda e werd in maart van dit jaar op de salon van Genève aan het publiek getoond, en borduurde voort op de Honda Urban EV Concept uit 2017. Die auto vertoonde nogal wat retro-trekjes die aan de oer-Civic van begin jaren 70 deden denken. Bij de uiteindelijke Honda e zijn die minder prominent aanwezig, maar klaarblijkelijk zit dat de populariteit niet in de weg.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model