Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Honda e

Nieuws: Honda e

Duur hè, die virtuele spiegels op je Audi e-tron! Honda geeft ze gratis weg!

29.05.2019

De elektrische Honda e is nog niet op de markt, maar hij heeft nu al de harten van veel elektrofans gestolen. Zeker nu Honda bekend heeft gemaakt dat de virtuele spiegels standaard worden, vrezen we straks voor hysterische taferelen bij de Honda-dealer.

Liefhebbers in een aantal Europese landen mogen zich al intekenen voor de nieuwe elektrische Honda e. Nederlanders nog niet. Dat was al spijtig, maar nu Honda heeft laten weten dat de blitse virtuele spiegels onderdeel uitmaken van de standaarduitrusting van de Honda e, zal menig landgenoot zich helemaal de haren ui het hoofd trekken. Bij de Audi e-tron kosten die dingen namelijk 1857 euro.

Waarom virtuele spiegels?
Toch is dat niet wat per se wat Honda beoogt. Volgens de Japanners is er namelijk een aantal praktische redenen waarom ze de voorkeur geven aan de elektronische spiegels. Doordat ze kleiner zijn, vangen ze bijvoorbeeld minder wind. Dat is positief voor de stroomlijn en dat heeft op zijn beurt weer een gunstig effect op het stroomverbruik én het windgeruis. Een tweede voordeel van de geringe afmetingen van de spiegelcamera's - of zijn het nu cameraspiegels? - is dat ze het ontwerp van de auto lekker clean houden. Net als de weggewerkte portierhendels trouwens, zoals we die ook kennen van Tesla, de DS 3 Crossback en de nieuwe Porsche 911.

Spiegelschermen Honda e in het dashboard
Verder claimt Honda dat de virtuele spiegels een grotere kijkhoek bieden dan traditionele exemplaren. Dat komt mede doordat je de spiegels voor verschillende kijkhoeken kunt instellen: normaal en groothoek. In de normale stand wordt de blinde hoek met 10 procent verkleind, in de groothoekstand is dat zelfs 50 procent. Dus ook de veiligheid is ermee gediend.

Overigens zitten de kijkschermen van de elektronische spiegels bij de Honda e niet in de portieren, zoals bij de Audi e-tron, maar op de uiterste hoeken van het dashboard. We kunnen ons voorstellen dat dát wel even wennen is.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model