Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Honda CR-Z

Nieuws: Honda CR-Z

Komt er een snellere Honda CR-Z?

08.12.2010

De CR-Z rijdt best aardig, echt spannend is ‘ie vanwege zijn ondermaatse motor niet. De CR-Z verdient beter en volgens Autocar zou Honda bezig zijn met zo´n nieuwe krachtbron.

Het zou gaan om een 1.6 liter turbobenzinemotor die in twee vermogensgradaties verschijnt: met 160 en 200 pk. De stap is in strijd met de downsize strategie van Honda, maar zal er wel voor zorgen dat de Japanse 'Auto van het Jaar' ook de meest sportieve rijders aanspreekt. Momenteel worden die qua prestaties toch een beetje teleurgesteld. Bovendien zou de nieuwe krachtbron niet alleen voor de CR-Z ontwikkeld worden, ook de Jazz en de Civic profiteren ervan. De Accord wordt tevens niet uitgesloten.

Geduld
Verwacht de nieuwe motor overigens niet binnen korte termijn. Honda loopt nog maar sinds kort rond met dit plan, iets concreets is er nog niet. Het kan dus nog zomaar twee jaar duren voordat we een snellere CR-Z tegemoet kunnen zien.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model