Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Honda CR-Z

Nieuws: Honda CR-Z

Honda CR-Z maakt subtiele vernieuwingsslag

27.09.2012

De Honda CR-Z is een van de weinige sportieve hybrides maar heeft desondanks weinig groene sportievelingen naar de showroom weten te lokken. In 2013 gaat hij in de herkansing met subtiele wijzigingen aan zowel in- als exterieur.

De verwachtingen bij Honda waren hooggespannen toen de CR-Z twee jaar geleden zijn debuut maakte. De hybride-markt was immers <em>booming </em>maar het meest gehoorde commentaar was dat modellen als de Prius een duidelijk gebrek aan sportiviteit hadden. Honda sprong daar op in met de CR-Z. Vlot rijgedrag, soepel schakelen, een lekker klinkende uitlaat en een aantrekkelijk verbruik als kers op de taart, wie wil dat nu niet? Dat blijkt helaas voor Honda bijna iedereen te zijn want de afgelopen twee jaar wisselden slechts 150 nieuwe CR-Z´s van eigenaar in Nederland. Tijd dus voor een opfrisbeurt, die debuteert in Parijs.

Stijl en sportiviteit
Het algemene doel van de update is het vergroten van het gevoel van stijl en sportiviteit. In het interieur komt dit terug in nieuwe bekleding voor de portieren en LED-verlichting die een luxe-gevoel moet opwekken. Voor de GT-modellen worden rode details toegevoegd op het dashboard, het stuur en de versnellingspook. Ook de buitenzijde van de hybride-sportcoupé werd onder handen genomen. Daar zien we onder andere een nieuwe voorbumper, scherper gelijnde koplampen en een aangepaste diffuser.

Motor
Het bleef echter niet alleen bij een facelift, ook de aandrijflijn werd aangepakt. De belangrijkste verandering is het vervangen van de Ni-MH-accu door een lithium-ion-exemplaar. Dit heeft een vermogenstoename van 14 naar 20 pk tot gevolg voor de elektromotor. Dankzij de extra pit is de sprinttijd naar 100 km/h met bijna een seconde gedaald naar 9,0 seconden. Het verbruik van 5,0 l/100 km blijft evenwel hetzelfde.

De vernieuwde Honda CR-Z is vanaf zaterdag te bewonderen naast de nieuwe CR-V tijdens de Autosalon van Parijs.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model