Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Honda CR-Z SEMA 2010

Nieuws: Honda CR-Z SEMA 2010

Honda CR-Z gaat helemaal los

05.11.2010

Dezer dagen vindt SEMA 2010 plaats en Honda gaat op deze Amerikaanse variant van de Essen Motorshow helemaal los! Maar liefst tien CR-Z’s bezetten de stand van Honda, gehuld in alle kleuren van de regenboog en opgedirkt met de meest uiteenlopende tuningaccessoires.

Honda heeft een handvol tuners weten te strikken om de CR-Z eens goed in het zonnetje te zetten. Specialisten als bijvoorbeeld Bisimoto Engineering en DSO Eyewear, maar ook de meer bekende zoals Eibach, Konig Wheels en Honda's huistuner Mugen deden allemaal een duit in het zakje. Voor iedere tuner leek de weg vrij om de hybride coupé eens lekker te verwennen want de resultaten lopen niet alleen zeer uiteen, ook zijn de creaties volgepropt met zo'n beetje al het verkrijgbare op deze nichemarkt.

Watts
HondaRijkelijk werden de Honda CR-Z's rondom voorzien van spoilers in alle formaten, verlagingsets en wielen in diverse smaken, al dan niet met speciaal ontwikkeld rubber. Zelfs dakrails en 'picknickspeakers' kwamen er aan te pas. Eenmaal op smaak gebracht gingen de 'CR-Z SEMA Editions' naar de spuiterij om daar gehuld te worden in de meest frivole kleuren, het liefst een mix van twee of meerdere tinten. Binnenin werd het uiterlijk vertoon van het exterieur luister bijgezet met geprofileerde sportkuipen. De meeste deelnemers lieten het daarbij, een enkeling ging een stap verder. We zien rolkooien en een achterbank die fungeert als behuizing voor luidsprekers van het ongetwijfeld Watt-rijke audiosysteem. En wat te denken van een docking station voor een skateboard.

Techniek
HondaIn het motorcompartiment van menig opgedirkte CR-Z is ook wat kleur aangebracht. De meeste tuners hielden het bij een andere luchtinlaat, filter of motorcover. Bisimoto Engineering kon zich niet inhouden en haalde de 1.5 compleet overhoop zonder daarbij het karakter, betrouwbaarheid en de efficiëntie van de hybridemodule verloren te laten gaan. Bij het lezen hiervan moesten we lachen, want het resultaat is een vermogen meer dan 500 pk! En toen zagen we die gigantische turbo en beseften dat het goed zat.

Honda Performance Development
HondaNaast de ´vreemde´ versies laat Honda zelf ook een tweetal CR-Z´s uit eigen huis op SEMA zien. Het gaat om de CR-Z R Concept en de CR-Z HPD Racer waarmee de fabrikant daadwerkelijk gaat racen. Honda Performance Development is verantwoordelijk voor beide auto´s en wellicht dat een deel van de aangebrachte optooiing binnenkort is te verkrijgen via Honda Factory Performance, het accessoireprogramma van Honda. De CR-Z Mugen gaat in ieder geval komend voorjaar de markt op in Amerika.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model