Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Honda CR-V

Nieuws: Honda CR-V

Honda introduceert de nieuwe CR-V

14.10.2016

Honda heeft in Amerika het doek getrokken van de nieuwe CR-V. Generatie vijf al weer.

Met het uiterlijk van de vorige generatie zijn de Japanners nog altijd zeer content en daarom is daaraan vooral niet te veel veranderd. Evengoed oogt de nieuwe CR-V qua proporties wat meer in balans en minder bonkig. Dat laatste is met name te danken aan de langere koers en dito wielbasis, waar 4 centimeter bij is gekomen. Ook de scherpere lijnen die de koers vormen doen een duit in dit zakje. De achterzijde oogt ietwat druk en daarmee onmiskenbaar Honda. Let op de achterlichten; zelden kronkelen ze zo om het koerswerk van een auto. Apart gedaan.

Groter
Zoals al eventjes aangehaald is de wielbasis toegenomen. Tegelijkertijd is er volgens de Japanners slimmer met de interieurruimte omgesprongen, waardoor er voor alle inzittenden meer bewegingsvrijheid is. Achterin tot wel 5 centimeter, aldus de Jappanners. Ook de kofferruimte groeide mee, maar met hoeveel liters is niet bekend.

Meer premium
Sowieso is Honda uiterst summier met het verstrekken van informatie. Veel over het gloednieuwe interieur kunnen we daarom nog niet vertellen. Het design ervan is in elk geval aanzienlijk strakker, maar zo op het oog tevens hoogwaardiger afgewerkt. Hiermee wordt de indruk gewerkt dat de CR-V hoger in de markt wordt gezet.

Turbokracht
In Amerika wordt de nieuwe Honda CR-V geleverd met een 1.5 liter viercilinderturbo, goed voor 190 pk. Een motor die reeds bekend is uit de Civic. Een CVT-automaat is standaard in het land van Uncle Sam en voor 4x4-aandrijving dient bijbetaald te worden. Of dit allemaal ook geldt in Europa, dat zullen we ongetwijfeld snel horen van Honda Europe.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model