Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Honda Civic

Nieuws: Honda Civic

Patenttekeningen nieuwe Honda Civic uitgelekt

16.03.2016

Het nieuwtje is er nu definitief af. Na de realistische concept in Genève en de sedanuitvoering die al in Amerika rondrijdt, verklappen deze patentschetsen de nieuwe Honda Civic zoals die volgend jaar ook hier in de showrooms staat.

Dat Honda met haar productiemodellen veelal trouw blijft aan de conceptversie blijkt eens te meer. De Civic op deze octrooischetsen wijkt nauwelijks af van de studie zoals deze tot afgelopen zondag nog op de Autosalon van Genève stond. Maar dan zonder de vele scherpe en spectaculair ogende randjes.

Stuk groter
Uit deze schetsen is tevens op te maken dat wat Honda al had aangekondigd bij de Civic Concept: de nieuwe generatie zal een stuk groter zijn dan zijn voorganger. Langer vooral, wat meestal ten goede komt van de achterpassagiers en de bagageruimte. De Europese Civic blijft een hatchback, maar met zo'n langgerekte en uitstekende kont neigt 'ie zowat naar een liftback.

Nieuwe turbomotoren
Op motorisch vlak zijn er twee gloednieuwe benzinemotoren, eindelijk voorzien van een turbo. Het gaat om een éénliter en een 1.5 liter viercilinder. De eerste is vermoedelijk een driepitter, maar Honda heeft dat nog niet bevestigd. Bovendien is de nieuwe Civic nog weer iets lichter dan hij nu al is, wat tevens zal bijdragen aan een lager verbruik. Meer over de nieuwe Honda Civic in de loop van het jaar. Begin 2017 is de dealerintroductie.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model