Afdrukken Stuur door via E-mail  
 
Afdrukken Stuur door via E-mail  
Nieuws: Honda Civic

Nieuws: Honda Civic

Nu alle details van Honda’s 1.6-diesel

19.11.2012

Honda heeft de details rond haar nieuwe dieselmotor vrijgegeven. De 1.6 liter i-DTEC is de eerste motor van de Earth Dreams Technology-motorenlijn die Honda in Europa op de markt brengt en zal begin 2013 debuteren in de Civic.

Honda heeft de 1.6 liter i-DTEC speciaal voor de Europese markt ontwikkeld vanwege de vraag naar dieselmodellen. Het blok dat 120 pk en 300 Nm (vanaf 2.000 tpm) sterk is zal worden gebouwd in het Engelse Swindon waar Honda een productiefaciliteit heeft. Ook de al eerder geïntroduceerde 2.2 liter i-DTEC zal daar worden geproduceerd.
Ten gunste van het brandstofverbruik en het rijplezier heeft Honda getracht de nieuwe dieselmotor zo licht mogelijk te maken. Het gros van de onderdelen is vervaardigd uit aluminium waardoor het totaalgewicht van de 1.6 i-DTEC 47 kilogram lager ligt dan de 2.2 liter.

Geen 14% bijtelling
Wat de Nederlandse kopersmarkt vooral belangrijk vindt om te weten is of de motor in aanmerking komt voor de aantrekkelijke bijtelling van 14%. In combinatie met de Civic zit dat er helaas niet in. De gemiddelde CO2-uitstoot is vastgesteld op 94 g/km en daarmee stoot de motor 6 g/km te veel uit. Een bijtelling van 20% is het maximale haalbaar tot nu toe, maar Honda zegt dat 'wat niet is kan nog komen'. Dorstig is de nieuwe diesel allesbehalve met een gemiddelde van 1 op 27,8 km (3,6/100 km).

CR-V
Na de introductie van de Civic 1.6 i-DTEC zal Honda haar Earth Dreams Technology-filosofie verder uitrollen. Zo zal later in 2013 ook de onlangs gelanceerde CR-V met de nieuwe dieselmotor beschikbaar zijn.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model