Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Honda Civic

Nieuws: Honda Civic

De nieuwe Honda Civic: groter maar lichter

20.09.2016

Dit is de nieuwe Honda Civic die over twee weken zijn werelddebuut zal beleven op de Autosalon van Parijs 2016. Zoals we al verwachtten zijn de verschillen met de Amerikaanse versie - die we eerder al te zien kregen - minimaal. We moeten overigens nog wel even geduld hebben want pas vanaf begin 2017 zal de nieuwe Civic bij de Europese dealers stan.

De nieuweling heeft een design-DNA gekregen dat geheel in lijn ligt met de jongste Honda's. Eén ding is niet gewijzigd: het is een onderscheidende auto geworden. Precies zoals de Civic dat al generaties lang is. Hij oogt ook volwassener. En dat klopt.

Gegroeid
De nieuwe Civic is weer een stuk groter dan z'n voorganger. Liefst 12 cm komt erbij. Hij wordt 4,50 m lang, 1,80 m breed en 1,42 m hoog. De wielbasis is eveneens langer en de spoorbreedte groter, maar het gewicht daalt met 16 kg. Knap werk van Honda.

Motoren
Die gewichtsbesparing is belangrijk, zeker als je bedenkt dat ook Honda een éénliter driecilinder in het gamma op zal nemen. Goed voor 127 pk en 200 Nm. Er komt ook nog een 1.5 liter viercilinder met 180 pk en een 2.0 liter met meer dan 300 pk voor de hete Civic Type R

Leverbaar vanaf 2017
De productie van de Civic is al aan de gang in het Engelse Swindon, maar de verkoop in onze contreien start pas begin volgend jaar

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model