Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Honda Civic WTCC

Nieuws: Honda Civic WTCC

Honda gaat WTCC-rijden met de Civic

06.02.2012

Hond voegt een nieuw hoofdstuk toe aan hun geschiedenis in de racerij. De Japanners gaan voor het eerst deelnemen aan het WTCC. Dat alles natuurlijk om de compleet nieuwe Civic op de kaart te zetten!

Waar BMW, Chevrolet en Seat jarenlang het deelnemersveld hebben gedomineerd staat er voor het komende seizoen meer concurrentie op stapel. Onder meer Lada en Volvo hebben zich reeds gemeld en nu laat ook Honda weten dit seizoen een aantal races te willen gaan rijden. Sowieso zullen de Japanners aan de start verschijnen in Macau, China en op hun eigen circuit (Suzuka). Dat alles om de techniek te testen om in 2013 vol aan de bak te kunnen.

Mugen en J.A.S. Motorsport
Voor het debuut in het WTCC werkt Honda samen met Mugen en J.A.S. Motorsport. Mugen produceert de speciaal voor het WTCC door Honda R&D ontwikkelde motor en onderhoudt de racemotoren ook tijdens de races. J.A.S. Motorsport ontwikkelt de raceauto op basis van de nieuwe Civic. De racemotor is een direct ingespoten viercilinder turbobenzinemotor met een cilinderinhoud van 1.6 liter. De krachtbron komt tegemoet aan de eisen van de FIA volgens het Super 2000-reglement. We zijn benieuwd of Honda daarmee de concurrentie het vuur aan de schenen kan leggen!

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model