Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Honda Civic Wagon concept

Nieuws: Honda Civic Wagon concept

Honda Civic Wagon nadert zijn onthulling

06.02.2013

In Genève is het officieel nog een conceptcar, maar een nieuwe stationwagon op basis van de Honda Civic staat achter de coulissen klaar. Op de Zwitserse beurs trekt Honda het doek van de Civic wagon die ongetwijfeld nog voor het einde van dit jaar als productiemodel bij de dealers zal staan.

Om de aankondiging van zijn première luister bij te zetten heeft Honda tevens een nieuwe schets van de Civic wagon concept uitgestuurd. Of het model, net als de laatste generatie, Aerodeck gaat heten is onbekend. In het summiere persbericht gebruikt Honda het woord "wagon", wat in de regel duidt op de carrosserievariant en niet zozeer de modelnaam. Dan wordt het meestal geschreven met een kapitaal, dus Wagon. We wachten het gewoon af. Zover weg is begin maart immers niet.

1.6-diesel voor CR-V
Genève is tevens de start van de 1.6 liter i-DETC-diesel voor de CR-V. Het nieuw ontwikkelde blok, dat debuteerde in de vijfdeurs Civic, zal vanaf komende herfst in de CR-V met voorwielaandrijving en in combinatie met handbak verkrijgbaar zijn. Specificaties worden pas over een maand bekendgemaakt, echter aannemelijk is dat deze exact overeenkomen met dezelfde motor in de vijfdeurs Civic. In dat model levert de viercilinder dieselmotor 120 pk en 300 Nm aan koppel.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model