Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Honda Civic Type R

Nieuws: Honda Civic Type R

300 pk voor nieuwe Honda Civic R

15.11.2012

Niet 250 pk zoals in eerdere berichten werd gedacht, maar 300 pk krijgt de nieuwe Honda Civic Type R. Dat werd bevestigd door Yasuhisa Arai van Honda´s R&D Center. En fijn ook, want de vorige edities kwamen amper voorbij de 200-grens.

De Honda Civic R die gepland staat om in 2014 te worden gelanceerd als 2015-model beschikt nog steeds over een 2.0 liter benzinemotor, maar dan geholpen door een heuse turbo. Daarmee slaat de hitsige Civic een andere weg in want tot dusver zijn alle Civic´s Type R voorzien van een atmosferische motor. Honda wil echter vooral de Renault Mégane RS - die zij zien als de benchmark in deze nicheklasse - de loef afsteken tijdens een namiddagje Nürburgring, en met opnieuw een ongeblazen viercilinder gaat dat niet langer lukken.

Vierwielsturing
Als we de praatjes in de wandelgangen moeten geloven krijgt de nieuwe Type R ook een mechanisch limited slipdifferentieel en misschien zelfs vierwielsturing. In het laatste geval sturen de achterwielen ook lichtjes (in tegengestelde richting) mee om de auto nog beter en sneller te laten reageren in bochten. Honda presenteerde met het zogenoemde Precision All-Wheel Steer onlangs al een dergelijk systeem in Japan, maar hoe het één en ander vorm krijgt bij de Civic Type R, daar hebben we voorlopig enkel het raden naar.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model