Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Honda Civic Type-R Concept

Nieuws: Honda Civic Type-R Concept

Honda Civic Type-R Concept ontketend

29.09.2016

Komt dit even als een grote verrassing! Amper een maand na de nieuwe Civic Hatchback, rijdt Honda de Type-R op basis daarvan het podium op. Als concept, weliswaar, maar dat stadium zal niet lang duren. In de loop van volgend jaar staat 'ie al in de showrooms.

De bestaande Civic Type-R is er nog maar net. Nog geen anderhalf jaar valt daarvan te genieten. En hoe! Oftewel, Honda bracht de heetste Civic behoorlijk laat in diens levenscyclus. Hoe anders gaan de Japanners dat met de volgende Type-R doen. De lak van de nieuwe Civic Hatchback is immers nog maar net droog.

Vleugelfestijn
Traditioneel is de Civic Type-R Concept flink in de spoilers gestoken. 'Allemaal show' denk je dan misschien, maar dan ken je Honda niet. Het Japanse merk heeft er een handje van hun conceptmodellen amper te wijzigen wanneer ze in productie worden genomen. Kortom, het vleugelfestijn – op liefst 20 inch wielen en voorzien van drie uitpijpen – dat je hier op de foto's ziet staat nagenoeg ongewijzigd bij de Honda-dealers in 2017. Gaaf!

Herovering Ring-record?
Het grootste vraagteken is dan ook: wat voor techniek schuilt er onderhuids? Honda houdt wat dat betreft de lippen stijf op elkaar. Evenwel is het aannemelijk dat dit opnieuw een 2.0 liter viercilinderturbo zal zijn, gekoppeld aan op zijn minst een handbak. Deze aandrijflijn is immers nog piepjong en destijds speciaal ontwikkeld voor de huidige generatie Type-R.Bovendien heeft het blok aan potentie geen gebrek, zo leert ook de ervaring. Meer dan 310 pk en 400 Nm zit er merkbaar in. Hoeveel het uiteindelijk wordt, is afwachten. Wil Honda echter het Ring-record heroveren, dan weet het wat het te doen staat…

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model