Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Honda Civic Tourer

Nieuws: Honda Civic Tourer

Honda Civic Tourer officieel de ruimste

12.08.2013

Zoals Honda het eerder zelf al aankondigde is de nieuwe Civic Tourer nu officieel de ruimste in z’n segment. Het gloednieuwe model van de Japanse fabrikant is een wereldprimeur tijdens de IAA in Frankfurt en staat rond maart bij de dealers.

De ruimste, dus ook ruimer dan de Skoda Octavia Combi. De nieuwe Honda Civic Tourer, die liefst 23,5 cm langer is dan de vijfdeurs hatchback, troeft dat model af met een standaardvolume van 624 liter. Net een litertje meer. Wanneer de rugleuningen van de 'Magic Seats'-achterbank worden neergeklapt ontstaat er een bagageruimte van 1.688 liter. Onder de laadvloer is vervolgens ook nog plek voor 100 liter aan spullen en dat maakt een totaal waar zelfs de Tsjechen knikkende knieën van krijgen. In de kofferbak is ook nog ruimte gereserveerd om de afdekhoes op te bergen als deze niet nodig is. Daarnaast heeft Honda naar eigen zeggen veel aandacht besteed aan het creëren van veel opbergvakjes.

Twee motoren
Voorin gaat Honda twee motoren leveren. Dat zijn een 1.8 i-VTEC benzine en een 1.6 i-DTEC diesel. De eerste ontwikkelt 142 pk en 174 Nm terwijl de laatste 120 pk en 300 Nm laat optekenen. Om de enorme laadcapaciteit alsnog te paren aan uitstekende rijeigenschappen neemt Honda z´n toevlucht tot adaptieve dempers. Dat is voor het eerst.
Het interieur is krek eender aan de hatchback, maar Honda heeft de introductie van de Tourer meteen aangegrepen om dat van wat mooiere materialen te voorzien. Ook bij de hatchback wordt dit doorgevoerd vanaf de IAA.

Begin 2014
De Civic Tourer is volledig in Europa ontwikkeld en wordt ook hier geproduceerd. In Engeland om precies te zijn. Die fabriek in Swindon verwacht kort na de IAA in september de productie te kunnen starten. En als alles volgens plan verloopt staat de Civic Tourer dan rond maart volgend jaar bij de dealer.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model