Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Honda Civic Tourer Active Life Concept

Nieuws: Honda Civic Tourer Active Life Concept

Fiets 'm d'r in: Honda Civic Tourer Active Life Concept

10.09.2015

Met name de Tour de France kent als wielerevent een miljoenenpubliek. En automatisch zo ook de inherente karavaan, waaronder veel Skoda's en steeds meer Jaguars. Het heeft er alle schijn van dat Honda daar graag een graantje van mee wil pikken.

Naast de waanzinnige Project 2&4 neemt Honda namelijk nog een concept mee naar de IAA Frankfurt: de Civic Tourer Active Life Concept. Het verschil tussen de twee studiemodellen had niet groter gekund. Want terwijl in de Project 2&4 nog geen kratje pils past, wil Honda met de felblauwe Active Life Concept juist aantonen hoe bruikbaar de Civic-station wel niet is. En daarbij mikt het in het bijzonder op de fervente fietser

Onderhoudsbeurtje aan de straatkant
Van de grille tot aan de C-stijl is de Active Life Concept vooral een extra sportief uitgedoste Civic Tourer. Ook binnenin. Maar dan. Na driekwart van de koets verandert de studie in zowat een mobiele fietsmaker met een stallingsruimte van 1.668 liter, ruim voldoende voor het opbergen van twee mountainbikes of wielrenfietsen. Er is zelfs een uitschuifbaar ophangmechanisme aan boord zodat een onderhoudsbeurtje aan de fiets op elk moment kan worden. Handig. En bij Zuid-Franse temperaturen is het dan wel zo prettig in de schaduw te kunnen werken, evenals een ingebouwde luchtpomp zodat de fietsmonteur zich niet al te veel in het zweet hoeft te werken.

Ploegleiders opgelet!
Honda heeft zelfs gedacht aan een makkelijk bereikbare gereedschapskoffer, een watertank met fleshouder en een houder voor een setje reservewielen. Bovenop is er vervolgens nog ruimte – in de bijpassende dakkoffer – voor andere fietsbenodigdheden, zoals schoenen en helmen. Als menig ploegleider nu niet enthousiast is…

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model