Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Honda Civic Hatchback

Nieuws: Honda Civic Hatchback

Nieuwe Honda Civic Hatchback is een feit

18.08.2016

De nieuwe Honda Civic Hatchback is officieel. Het enige (min)puntje is dat het (nog) niet om de Europese versie gaat.

Prima wat betreft de Sedan en Coupé (want die krijgen wij toch niet), maar geheel tegen de verwachting in krijgen de Amerikanen óók de eer om als eerste officieel kennis te maken met de nieuwe Civic Hatchback. En dat terwijl de tiende generatie Civic Europeser is dan ooit tevoren, nu hij voor markten buiten ons continent ook in Engeland wordt geproduceerd. Oftewel, we hadden op z'n minst verwacht dat Honda – na een toch al behoorlijk lange aanloop – de Europese versie gelijktijdig zou introduceren.

Overdreven sportief
De uitvoering waarin Honda de Amerikaanse Civic Hatchback heeft voorgesteld lijkt als twee druppels water op de conceptcar die in Genève werd gepresenteerd. Zelfs de kleur, de (zwarte) details en de wielen komen overeen. Alsof de Japanners hiermee extra willen benadrukken hoe trouw ze wel niet zijn gebleven aan dat studiemodel. Zo ja, dan zolang als het duurt, want de gemiddelde Civic Hatchback moet het ongetwijfeld met een minder sportieve uitdossing stellen. Op de toekomstige Type-R na.

1.5 turbomotor
De Amerikanen weten alvast dat zij de beschikking krijgen over een nieuwe 1.5 liter viercilinder-turbobenzine. Het blok levert een vermogen van 176 pk. Wordt de Sport-uitvoering besteld dan luidt de afgifte 182 pk, mede dankzij een ander uitlaatsysteem. Het koppel is met 220 Nm telkens gelijk, terwijl dit overgebracht kan worden via een handbak of CVT-automaat. Honda's nieuwe 1.0 liter (driecilinder?) is dus niet aan de Amerikanen besteed en ook over een diesel wordt niet gerept.

Lente 2017
Nu de Amerikaanse Civic Hatchback is geïntroduceerd laat Honda er geen gras meer over groeien; de eerste tjokvolle boot vaart de Atlantische oceaan al tegemoet vanuit de Britse havens. En Europa? Wij kunnen pas rijden vanaf de eerstvolgende lente.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model