Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Honda Accord

Nieuws: Honda Accord

Honda Accord gooit handdoek in de Europese ring

27.01.2015

Automodellen komen en gaan; het is welhaast ondoenlijk daar telkens speciale aandacht aan te besteden. Maar voor de Honda Accord wordt graag een uitzondering gemaakt. Al sinds 1977 prijkt die in de prijslijsten van de Europese Honda-dealers. Een gegeven dat binnenkort verleden tijd zal zijn.

Volgens het doorgaans goed ingelichte Britse automagazine Automotive News verkocht Honda Europe vorig jaar slechts 3.453 Accord's in gans Europa. Ter vergelijk: Alleen al in Nederland verkocht Skoda vier keer zoveel Octavia's. De Accord kwam hier niet verder dan het graatmagere aantal van 17 stuks.

Zolang de voorraad strekt
Het spreekt voor zich dat je het met zulke aantallen niet lang volhoudt. Vandaar dat Honda de eer aan zichzelf houdt en heeft besloten de Accord uit te faseren onder het mom 'te koop zolang de voorraad strekt'. Een opvolger komt er niet. Althans niet in Europa. Of de Europese fabriek in Engeland een andere Honda krijgt toebedeeld om de leegte van de Accord op te vangen, is niet bekend.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model