Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Honda 1.0 & 1.5 liter turbobenzine

Nieuws: Honda 1.0 & 1.5 liter turbobenzine

Eindelijk: 'Europese' benzinemotoren bij Honda

27.10.2015

Honda heeft wel eens betere tijden gekend in Europa. Als oorzaak daarvan wordt al gauw in de richting van de gebruikte motoren gewezen. Maar nu slaat het Japanse merk dan ook eindelijk aan het downsizen.

Lang heeft Honda vastgehouden aan relatief grote atmosferische benzinemotoren, maar nu gaat het Japanse merk dan eindelijk overstag: het moet kleiner in combinatie met een turbo om nog potten te kunnen breken in Europa. En daarom kondigt het nu twee compacte turbobenzinemotoren aan voor implementatie vanaf 2017. Tot die tijd zal de 310 pk sterke Civic Type-R de enige Honda met geblazen benzinemotor zijn.

Eénliter
De meest interessante van de twee aangekondigde benzinemotoren is de versie met een inhoud van slechts 1.0 liter. Immers, sinds Ford de éénliter liet doorbreken in de auto-industrie lijk je, als je er geen hebt, niet meer mee te tellen als autofabrikant. Of Honda dit kleine slagvolume ook op een driecilinder toepast zoals veel concurrenten is niet duidelijk. Het vermoeden is er. De andere motor is een 1.5 liter turbobenzine. Geheel onbekend is deze niet, want hij ligt al in de Amerikaanse Civic waarin 'ie 175 pk en 220 Nm levert. Tot zover de concrete details voor nu.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model