Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Hamann Tycoon Evo M

Nieuws: Hamann Tycoon Evo M

Krachtpatser: Hamann Tycoon

17.03.2011

Je kunt er niet genoeg van hebben, dus tunede Hamann de BMW X6 nog maar een keer. Het is hun tweede en ditmaal is hun bruut gebaseerd op de X6M. Tja, van vermogen kun je ook nooit genoeg hebben.

Typhoon, Tycoon...feitelijk is het allemaal één pot nat. In de basis een BMW X6M, maar nog nauwelijks als zodanig herkenbaar door een overvloed aan spoilers. De Hamann Tycoon M weet het helemaal bont te maken. De auto heeft meer (zij)vleugeltjes dan de Eurofighter straaljager - vandaar ook zijn aanverwante naam zeker - en meer LED-lampjes dan een milieubesparende etalageruimte. Voor Hamann kan het niet gek genoeg. En wat wil je als er al zoveel verbouwereerde X6-en zijn; op één of andere manier moeten je er dan zien uit te springen. Dat doet deze Tycoon M dan ook.

Op visite
Het dashboard van de Hamann Tycoon ofwel een getunede BMW X6De Hamann Tycoon Evo M mag zich ook meteen de krachtigste BMW X6 noemen, naast het soortgelijke monster van Mansory. Beide beschikken over een opgevoerde V8-twinturbo met liefst 670 pk en 950 Nm en kunnen in 4,2 seconden naar de honderd knallen. Opmerkelijk deze exact dezelfde specificaties, alsof Hamann op bezoek is geweest bij de Zwitsers voor hun eigen derivaat. Ook de topsnelheid ligt op gelijke hoogte, en wel op 300 km/h.

Oranje boven!
Achteraanzicht van de Hamann Tycoon Evo M met maar liefst 670 pkOm te garanderen dat de kolos ook weer enigszins vlot tot stilstand komt monteert Hamann op de Tycoon M keramische remmen van Mov'It. De schijven verschuilen zich achter 23 inch wielen van het type "Unique Forged Anodi" met daaromheen banden van 315 millimeter breed. Grip verzekerd en ook de verlaging van 40 mm helpt een handje. Binnenin knalt het ook behoorlijk. Daar hakt de feloranje kleurstelling er stevig in, maar over oog voor detail en afwerking geen enkel beklag. Letterlijk het neusje van de zalm zijn de "nanai salmon" lederen inlegpanelen.

Meer BMW's aangepakt door Hamann

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model