Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Hamann Fiat 500

Nieuws: Hamann Fiat 500

Hamann prepareert Abarth concurrent

08.05.2008

Hamann Motorsport, bekend om zijn extravagante creaties van het BMW en MINI modellengamma en exclusieve bolides, zoals Ferrari’s en Lamborghini’s gooit het over een heel andere boeg. Ditmaal wordt de hippe Fiat 500 voor het vuurpeloton van de tuner uit Leipheim gezet.

Speciaal voor de Fiat 500 ontwikkelde Hamann het "sportivo-tuning" programma. De retro-gestylde Italiaan wordt zowel motorisch als optisch naar een ander niveau getild. Abarth kan haar borst vast natmaken.

Exterieur

Fiat 500 HamannAllereerst vallen de dikke 17 inch matzwarte velgen op. Eromheen zijn banden in de maten 195/50 R17 voor en 215/35 R17 achter gemonteerd. Een race-uitlaat met een diameter van 70 mm moet de sound van de 1.4 liter benzinemotor extra bruut laten klinken. Verder is de Fiat 500 voorzien van een verlagingset van 30 mm en een geheel nieuw ontworpen remsysteem. Indien gewenst is er stickerwerk in een vlaggenpatroon verkrijgbaar.

Onder de motorkap
Fiat 500 HamannMotisch heeft Hamann alleen de dieselvariant door hun techneuten onder handen laten nemen. Na herprogrammering van het motormanagement levert de 1.3 liter Multijet 90 pk en een - enorm gestegen - koppel van 230 Nm. Standaard moet de Fiat 500 het met 75 pk en 145 Nm aan koppel doen. Hamann heeft geen sprinttijden vrijgegeven, maar reken erop dat de Hamann Fiat 500 door het hogere koppel een stuk rapper zal zijn. Met name in de tussensprints.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model