Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Goodwood Festival of Speed

Nieuws: Goodwood Festival of Speed

Roborace bestijgt geheel autonoom de Goodwood-heuvel

28.06.2018

Een amper twee kilometer lange, volledig geasfalteerde heuvelweg oprijden lijkt kinderspel. Dat wordt al anders op zeer hoge snelheid, laat staan wanneer er geen bestuurder van vlees en bloed aan te pas komt. Toch gaat het techbedrijf Roborace deze uitdaging aan met z'n volledig autonome bolide. Tijdens het Goodwood Festival of Speed.

Je hebt vast al eens vernomen van de racecompetitie tussen Formule-achtige bolides zonder fysieke coureurs. Begin 2017 vond de allereerste editie daarvan plaats, op touw gezet door het technologiebedrijf Roborace. Van die races heeft het bedrijf veel opgestoken en nu ziet het een nieuwe uitdaging in het beklimmen van de fameuze Goodwood-heuvel.

Venijnige secties
'Hoezo uitdaging? Als een ganse race op een circuit lukt, dan valt een heuvel toch wel mee?' horen we je hardop denken. Niets is minder waar. Een regulier circuit heeft immers geen huizenhoge muren langs de baan en kent daarnaast tal van uitloopstroken indien er onverhoopt afgeweken wordt van de ideale racelijn. Bovendien is de asfaltstrook van Goodwood's fameuze heuvel veel minder breed dan dat van een circuit. Kortom, er zijn tal van venijnige secties waarbij een crash in een uiterst klein hoekje zit. Aan de onnoemelijk veel sensoren en camera's die de Robocar zijn toegestopt om deze allemaal te mijden en heelhuids de eindstreep aan de top te halen. In het weekend van 14 juli wordt de poging gedaan.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model