Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Geen opvolger Skoda Citigo

Nieuws: Geen opvolger Skoda Citigo

Skoda draait Citigo de nek om

13.06.2017

Er komt definitief geen opvolger voor de Skoda Citigo. De vraag is simpelweg te klein om opnieuw te investeren in de a-segmenter.

De Citigo kreeg een paar maanden geleden nog een facelift en zal de komende paar jaar dus nog gewoon verkocht worden. Daarna is het echter gedaan met de kleine stadsauto. Skoda laat het zusje van de Volkswagen Up en Seat Mii vallen, zodat het zijn middelen kan steken in SUV's. Die categorie blijft immers onverminderd populair.

Meer SUV's
De bevestiging van het einde van de Citigo is afkomstig van Peter Solc, salesmanager bij Skoda. Hij hintte zelfs dat er mogelijk nog meer SUV's in ontwikkeling zijn, naast de Kodiaq en de Karoq. Zo wil Skoda volop meeprofiteren van de vraag in dit segment. Solc liet verder niets los, maar vermoedelijk gaat het om een SUV-broertje voor de Fabia en een crossover met de genen van de Vision E Concept.

Geen pickups
Minder opvallend, maar wel het vermelden waard: Skoda volgt Volkswagen niet als het gaat om pickups. VW heeft de Amarok in zijn portfolio, maar Skoda is niet actief in de Verenigde Staten. Daarnaast heeft het merk amper marktaandeel in Zuid-Amerika, waardoor een dergelijke auto in principe nergens aan de man gebracht zou kunnen worden.

Elektrisch
Naast auto's in nieuwe segmenten werkt Skoda ook aan nieuwe aandrijvingen. In 2025 wil het merk vijf elektrische auto's bij de dealers hebben staan, terwijl de eerste in 2020 af is. Tot die tijd moeten we het doen met hybrides, zoals de Superb.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model