Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws G-Power Typhoon RS

Nieuws: G-Power Typhoon RS

+300 km/h in G-Power ‘X5 M en X6 M’ Typhoon

16.12.2009

De eerste eigenaren van een BMW X5 M en X6 M hebben hun verschuldigde bedrag nog niet naar de dealer overgemaakt of G-Power kan al een opgefokte versie van de beide super-SUV’s leveren. Per direct!

Alles wat de X5 Typhoon RS en X6 Typhoon RS bezitten en presteren wordt door G-Power in kapitalen geschreven en dat dekt dan ook daadwerkelijk de lading. De opgevoerde 4.4 liter V8-Turbo in beide krachtpatsers produceren 600 pk en een trekkracht van 700 Nm (vanaf 2.000 tpm) en kunnen in 4,5 tel de 100 km/h-grens doorbreken. In een poep en een scheet die 16,2 seconden duurt wordt de 200 km/h bereikt en de versnelling kan aangehouden worden tot ver over de 300 km/h. Let wel, we hebben het hier over auto's met een hoog zwaartepunt, een behoorlijke luchtweerstandscoëfficiënt van Cw 0,38 en een rijklaargewicht van dik 2,5 ton! Om de wegligging en daarmee de veiligheid te garanderen is er een verlagingset (30 mm) gemonteerd. Een gepatenteerde motorbrul 'Deeptone' is optioneel te verkrijgen via een speciaal uitlaatsysteem met vier eindpijpen van 100 mm breed.

Wie het breed heeft...
G-PowerDe reden dat G-Power zo snel deze Typhoon RS-modellen kan leveren is dat de bodykit ervan reeds gereed lag. Deze is namelijk, op enkele toegevoegde spoilers na, afkomstig van de 'normale' Typhoon. Alle opsmuk is vervaardigd van koolstofvezel. De motorkap is zelfs deels opgetrokken uit het nog duurdere kevlar en wel met de reden dat de V8 beter zijn hete adem kwijt kan. Sowieso kan de achtcilinder optimaal presteren dankzij de extra grote 'liftschachten' in de voorspoiler. De wielen zijn van het type Silverstone Edition en hebben een diameter van 23 inch. Michelin is de hofleverancier voor het schoeisel dat een maat van 315/25ZR23 kent.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model