Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Ford slaat met design Focus nieuwe weg in

Nieuws: Ford slaat met design Focus nieuwe weg in

Ford slaat met design Focus nieuwe weg in

20.06.2017

Ford geeft de Focus een nieuw leven. Oud nieuws?! In februari spotten we de gecamoufleerde nieuweling al maar inmiddels weten we meer...

Er zijn immers veel meer beelden van een prototype van de nieuwe Focus in testfase. Gemaakt in Zuid-Europa. Bovendien hebben we ook wat nieuwsfeiten kunnen achterhalen. Misschien lijkt de Focus op het eerste oog niet groter maar dat is hij wel. Eerdere vergelijkingen mondden uit in een toename in lengte en breedte en een langere wielbasis. Dat wijst wellicht op de toepassing van een nieuw platform. Betere rijeigenschappen en meer ruimte gaan op in de nieuweling. Dat betekent meer comfort en dat allemaal voor nagenoeg dezelfde instapprijs. Want daaraan wordt kennelijk slechts marginaal gesleuteld. Duidelijk zichtbaar vanaf deze eerste spionagefoto's is een evolutie van de huidige designtaal. In het interieur zien we trekjes van de Fusion. Het zal de beleving in de auto ongetwijfeld verhogen. In Europa zijn we vertrouwd met de EcoBoost-motoren. In Amerika wordt de introductie van die krachtbronnen in de Focus een primeur. Naar verwachting doet daar de 1.0 liter driecilinder intrede. Aan deze kant van de oceaan wordt een 1.5 liter verwacht met een vermogen tussen 150 en 200 pk. Met de nieuwe Focus wordt ook een ST-versie gelanceerd met iets betere prestaties dan de vorige uitvoering. Gezien het tijdspad dat de huidige ST heeft bewandeld, moeten we op die uitvoering nog tot 2023 wachten. Naar denken dat we de nieuwe Focus eind 2017 voor het eerst te zien krijgen op een van de Amerikaanse beurzen. Het model wordt begin 2018 onder de noemen 2019 MY wereldwijd gelanceerd. De nieuwe Focus moet het zeven jaar oude model en een daaraan gekoppelde facelift doen vergeten.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model