Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Ford Mustang

Nieuws: Ford Mustang

Is dit de nieuwe Ford Mustang?

29.10.2013

We weten niet of we met deze afbeelding te maken hebben met een computerversie of de echte variant, maar het beeld van deze gloednieuwe Ford Mustang zal niet veel verschillen van de productierijpe versie.

Ford legt de laatste hand aan de nieuwe Mustang. De sportauto moet immers klaar zijn in het jaar dat de Ford Mustang zijn 50ste verjaardag viert, en dat is in 2014. Je mag er gerust van uitgaan dat de introductie binnen nu en een jaar plaatsvindt. In Amerika welteverstaan, maar hij komt ook naar Europa en voor het eerst in lange tijd weer eens via het officiële dealerkanaal van Ford. Dat zal in de loop van 2015 op gang komen.

Evos Concept
Voor het vormgeven van de nieuwe Mustang heeft Ford veel inspiratie gehaald uit de Evos Concept uit 2011. Vooral aan de voorzijde zijn de overkomsten treffend. Verder naar achteren zullen de lijnen samenpakken tot de typische Fastback-stijl. Dat gaf Ford al te kennen met enkele foto's van de (eerste) kleimodellen. Afgaande op de beelden van Car & Driver is het design geheel in traditie met de voorgaande generaties, oftewel gespierd en koen, maar toch ook modern.

4-, 6- en 8-cilinder
Motorisch doet de Mustang daarentegen een stapje terug. Althans, de instapper. Dat zal namelijk een viercilinder zijn. Maar vlak die niet uit. Door moderne technologie en een turbo galoppeert dat basismodel alsnog samen met zo'n 300 paarden. Voor overwegend de Amerikaanse klandizie staan een 3,7 liter V6 en een 5,0 liter V8 klaar.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model