Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Ford Mustang

Nieuws: Ford Mustang

Geëvolueerd

20.11.2008

Ford heeft de Mustang sterk gemoderniseerd. Amerika´s beroemde muscle car heeft een grondig vernieuwd exterieur gekregen, is voorzien van een compleet nieuw interieur en is onderhuids sterk geoptimaliseerd. Als coupé, cabriolet en leverbaar met zowel een V6 als een V8 zal de Mustang wederom de harten gaan stelen van menig Amerikaan.

In 1964 kwam de allereerste generatie van de Mustang op de markt. Dat de auto een dergelijk icoon is geworden had niemand bij Ford ooit durven dromen. De Mustang verwierf internationale faam in films als Goldfinger (James Bond), Bullit met Steve McQueen en niet te vergeten Gone in 60 Seconds. In die laatste film verwierf de door Shelby getunede Mustang een bepaalde onsterfelijkheid. Wij Europeanen kunnen het misschien niet bevatten, maar de Mustang is met maar liefst 9 miljoen geproduceerde exemplaren een populair icoon.

Evolutie qua design
Ford MustangDe nieuwe Mustang is duidelijk meer een evolutie dan een revolutie. In vele opzichten verwijst het model naar de legendarische eerste generatie en leunt het design sterk op zijn voorganger die in 2005 werd gepresenteerd. Toch laat Ford weten dat slechts de daklijn nog hetzelfde is met zijn voorganger en dat alles verder nieuw is. Duidelijk is dat Ford de auto een scherpere lijn heeft gegeven en daardoor moderner oogt.

Zachte materialen
Ford MustangHet interieur van de vorige generatie was het toonbeeld van Amerikaans plastic ondervonden wij tijdens onze rij-impressie met de gelimiteerde GT-500H. Ford laat weten dat het interieur ditmaal naar een veel hoger niveau is gebracht. Het dashboard is grotendeels bekleed met zachte kunststoffen en een stuk beter afgewerkt. Een leuke feature is de dashboardverlichting die naar wens is in te stellen. Er zijn maar liefst 125 verschillende kleuren te kiezen.

Verbeterd onderstel
Onderhuids is de Mustang naar een hoger sportief plan getild. De wielen zijn standaard 1 inch groter (keuze uit 17-19 inch), de schokdempers en veren compleet nieuw en de auto is op vele punten verstevigd. Tegelijkertijd werd de besturing sterk aangepast en moet de Mustang over het geheel genomen een stuk sportiever aanvoelen. Voor de veiligheid is ESP standaard.

V6 en V8
Ford MustangNet als voorheen levert Ford de auto met een V6 en een V8. De 4.0 liter V6 motor levert voortaan een vermogen van 210 pk en de 4.6 liter V8 ontwikkelt 315 pk. De motoren zijn naar wens gekoppeld aan een handgeschakelde vijfbak of een vijftraps automaat. Om de keuze extra moeilijk te maken is de Mustang direct leverbaar in zowel coupé als cabriolet-uitvoering of als een coupé met een glazen dak.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model