Afdrukken Stuur door via E-mail  
 
Afdrukken Stuur door via E-mail  
Nieuws: Ford Mustang

Nieuws: Ford Mustang

Ford Mustang heeft z'n eigen horloge… van schroot

31.05.2018

Hoewel ze totaal niet op elkaar lijken, hebben de Ford Mustang en de Porsche 911 veel gemeen. Beide zijn automobiele iconen, beide houden 50 jaar na dato nog altijd stevig vast aan het oorspronkelijke design en beide… hebben hun eigen horloge, gemaakt uit afgedankt schoot.

'De meeste mensen zien gewoon een hoop metaal, de restanten van afdanker. Wij zien iets heel anders: de ziel van een auto en een verhaal dat moet worden doorverteld. Wij zagen dus geen auto's in stukken, maar geven zij die niet meer te repareren zijn graag een tweede leven. Als horloge.'

Met dit gedachtegoed richtten twee Denen, Christian Mygh en Jonathan Kamstrup, enkele jaren geleden REC Watches op. Samen ze overal ter wereld autosloperijen af op zoek naar met name iconische modellen die kunnen worden omgetoverd tot honderden unieke uurwerken. De REC 901 ken je daardoor mogelijk al. Maar heb je een grotere zwak voor de Ford Mustang, dan is de REC P51-01 Mustang hét horloge jou.

Ultiem maatwerk
Voor de ware Mustang-fan kan het Deense REC Watches zelfs een compleet nieuw horloge maken van onderdelen die de klant zelf aanlevert. Iemand die dat deed is Vaughn Gittin Junior, 's werelds best drifer. Hij draagt een horloge deels vervaardigd uit onderdelen van koolstofvezel van zijn 700 pk sterke World Drift Series Ford Mustang RTR. Dat is toch gewoon gaaf! En bovendien ontzettend persoonlijk.

Benzinemeter als batterij-indicator
Elk voltooid horloge-ontwerp bevat het identificatienummer van het voertuig, het bouwjaar en klassieke Mustang-elementen. De resterende batterijduur wordt weergegeven op een benzinemeter, en de wijzers, datum en wijzerplaatnummers zijn allemaal geïnspireerd op het iconische dashboard van de auto. Op een trip naar Zweden stuitte het team op goud: ze vonden een zeldzame Raven Black uit 1966. Dat model is de basis geworden voor de exclusieve P51-04-lijn met een oplage van 250 stuks.

Hebben? Prijzen beginnen bij € 1270,-.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model