Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Ford Mustang

Nieuws: Ford Mustang

2013 Ford Mustang: Who´s the Boss?!

16.11.2011

Pas aangekomen in Nederland en morgen door ons gereden is de Ford Mustang Boss 302. Maar zodra we instappen is het model eigenlijk al weer oud. Enkele uren daarvoor heeft Ford namelijk in LA het modeljaar 2013 voorgesteld, voorzien van optische wijzigingen en nog meer pk’s. De vernieuwde Ford Shelby GT500 spant echter de kroon met 650 pk en 813 Nm!

Modeljaar 2013 staat bij de Ford Mustang GT, Boss 302 en de Shelby GT500 in het teken van enkele nauwelijks van de oude te onderscheiden optische vernieuwingen, een iets rijke standaarduitrusting, nieuwe optionele pakketten en last but not least nog meer kracht.

5.8 V8
Met ingang van het nieuwe modeljaar beschikken alle Mustang's met 5.0 liter V8 over 420 pk, behalve de Boss 302. Daarvan blijft het vermogen onveranderd (454 pk). Het is de Shelby Mustang GT500 die pas echt profiteert van het weer een jaartje ouder zijn. Als absoluut topmodel geniet het van een deels nieuwe 5.8 liter V8 met supercharger. Met een vermogen van liefst 650 pk en een koppel van 813 Nm laat ´ie zien who the boss is. Dit zijn waarden waar het automobiele crème de la crème van Europa de haren van overeind gaan staan! En nu niet meteen denigrerend denken dat zo'n Amerikaanse ´pony´ vast ook de nodige kilo's weegt. Vet is de Mustang GT500 zeker, maar met 1.795 kg zeker geen overdreven zwaargewicht.

Visueel
De Mustang is overigens tevens te koop met V6, maar daarover zijn door Ford geen technische modeljaarwijzigingen medegedeeld. Wel zijn er enkele optische ingrepen doorgevoerd aan onder meer de grille, die prominenter aanwezig zou moeten zijn en daarmee een nog agressievere uitstraling aan de Mustang geeft, de motorkap en de achterzijde (zwarte accenten voor de Boss 302). LED-verlichting rondom doet ook z'n intrede evenals de exterieurkleuren Deep Impact Blue en Gotta Have It Green plus een serie nieuwe wieldesigns (variërend van 17 tot en met 19 inch).

G-krachtenmeter
In het interieur zijn de cosmetische veranderingen zo nog kleiner met voortaan in de prijslijst van alle Mustang's Recaro-sportkuipen en twee audioinstallaties, het Shaker-systeem voorzien van acht speakers en 370 Watt en Shaker Pro met een luidspreker meer en 550 Watt uitgangsvermogen. Nieuw is ook een optioneel verkrijgbaar 4,2 inch display met functies zoals een laptimer en, gewoon cool, een G-krachtenmeter.

Packages
Een rijkere standaarduitrusting is mooi meegenomen, maar de leukste Ford Mustang krijg je met het toevoegen van speciaal samengestelde pakketten. Ford heeft een aantal nieuwe in de aanbieding waaronder het GT Track Package. Dat bestaat uit een betere ophanging, een krachtigere intercooler, opgewaardeerde radiator en een differentieel dat standaard op de Boss 302 zit.
Ook het Brembo Package is een interessante (inbegrepen in het GT Track Package) met 14 inch geventileerde remschijven en unieke 19 inch wielen met high-performance banden.
Indien gewenst kan de GT500 eventueel verbeterd worden met elektronisch instelbare dempers van Bilstein en een sperdifferentieel. Tot slot de zestraps automatische SelectShift-transmissie, die is vanaf modeljaar 2013 op iedere Mustang verkrijgbaar. Met manuele schakelfunctie.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model