Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Ford Mustang Mach-E

Nieuws: Ford Mustang Mach-E

Knipoog naar het verleden: Elektrische crossover van Ford gaat Mustang Mach-E heten

11.04.2019

Ford kijkt naar het verleden voor de auto van de toekomst. Het merk onthult nog dit jaar de Mustang Mach-E, een elektrische, op de Mustang geïnspireerde crossover met een retronaam.

Begin april heeft Ford de namen Mustang Mach-E en Mach-E vastgelegd bij het European Union Intellectual Property Office. Hij komt op een elektrische crossover te staan met een Mustang-achtig uiterlijk. Volgens Ford heeft het model een bereik van ongeveer 600 kilometer. Verdere specificaties zijn niet bekend. Bestuursvoorzitter Bill Ford wilde alleen kwijt dat de Mustang Mach-E "gaat als de brandweer".

Mustang Mach 1
De naam Mach-E grijpt terug op de toevoeging Mach 1. Die werd eind jaren zestig op een snellere versie van de eerste generatie Ford Mustang geplakt. In 1978 – toen de productie van de tweede generatie Mustang stopte – was het gedaan met de Mach 1. Pas in 2003 kwam hij terug, als vierde generatie Mustang met een 305 pk en 434 Nm sterke 4,6 liter V8.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model