Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Ford Mustang GT500

Nieuws: Ford Mustang GT500

Carroll Shelby herdacht met GT500 Cobra

23.08.2012

Naast de andere onthullingen op Pebble Beach Concours d´Elegance zoals de McLaren X-1, de BMW Zagato Roadster en Rolls-Royce Phantom Coupe Aviator was er ook een ander iconisch Amerikaans project wat aandacht verdiende. Een bijzondere nagedachtenis aan de onlangs overleden automobiele held Carroll Shelby, de Ford Mustang GT500 Cobra.

In mei van dit jaar overleed de Texaanse Carroll Shelby. De autocoureur, designer, tuner en ontwikkelaar werdt 89 jaar. Carroll Shelby heeft altijd veel invloed gehad op de snelste en meest extreme uitvoeringen van de auto's van Ford. Reden genoeg om zo'n iconische persoon uit de auto-industrie te eren met een speciale uitvoering van de net zo imposante Ford Mustang. De GT500 Cobra is een doorontwikkeling van de reguliere GT500. Die "reguliere GT500 had al 650 pk onder de kap, de GT500 Cobra overtreft dat met een brute V8 met maarliefst 850pk. Al het vermogen wordt op de achterwielen van de Ford Mustang GT500 Cobra losgelaten. Helaas ontbreken verdere specificaties.

Guardsman Blue
Een special edition van de Ford Mustang is natuurlijk niet compleet met alleen een dikke motor. Om het uiterlijk van de GT500 ook aan te passen werkte Ford samen met Shelby American. Shelby American gaf de GT500 Cobra een andere motorkap een bodykit, 20 inch velgen en kreeg hij de herkenbare Guardsman Blue kleurstelling die ook veel Cobra's uit de jaren 60 op zich droegen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model