Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Ford Mustang Apollo Edition

Nieuws: Ford Mustang Apollo Edition

Eenmalige lancering: Ford Mustang Apollo Edition

21.07.2015

De nieuwe Ford Mustang zou wel eens in de boeken kunnen gaan als de auto met de meeste speciale uitvoeringen binnen een jaar na z'n lancering. Dit is de zoveelste: de Mustang Apollo Edition, een one-off om de successen van de Apollo-ruimtemissies te eren.

De keuze aan speciale uitvoeringen van de nieuwe Mustang is nu al reuze, maar deze Apollo Edition is wellicht de versie die je moet hebben. Er is er namelijk maar eentje in de wereld van en dat blijft zo. En zoals dat vaak gaat met one-offs, wordt de 'ie – voor het hoogste bedrag – geveild. Dat gebeurt niet toevallig tijdens de EAA AirVenture Oshkosh, een jaarlijkse event voor lucht- en ruimtevaartfanaten.

No problems
Het Apollo-programma in de jaren '60 van de vorige eeuw verliep zoals welbekend niet altijd even vlekkeloos. Maar in het geval van deze Mustang is er geen vuiltje aan de lucht. Want wat te denken van een opgevoerde 5.0 liter V8 tot maar liefst 635 pk en 731 Nm. Jazeker, dat is niet eens zoveel minder dan de imponerende GT500!
Ook de Apollo Edition maakt gebruik van een supercharger om tot dit hoge vermogen te komen, tezamen met een aangepast uitlaatsysteem en geoptimaliseerd motormanagement.
Voor de looks is de unieke Mustang – hoe kan het ook anders – gehuld in de typische kleurenthema van NASA. En natuurlijk ontbreken tal van 'vleugeltjes' niet om zo makkelijk mogelijk door delucht te kunnen klieven.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model