Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Ford Mondeo

Nieuws: Ford Mondeo

Eerste rij-indruk nieuwe Ford Mondeo

28.10.2014

Dat de vierde generatie Ford Mondeo in Europa een valse start maakt is onderhand oud nieuws. Hij er nu is, dat is het voornaamste. En we kunnen eindelijk achter het stuur kruipen. Met hooggespannen verwachtingen – zeker na de gloednieuwe Passat – reisden wij af naar Spanje en doen we je bij deze alvast kort verslag van de eerste bevindingen.

Als de nieuwe Ford Mondeo begin 2015 bij de dealers in de showrooms zal staan heeft het model feitelijk zijn eerste jaren er al opzitten. De auto werd namelijk in januari 2012 reeds aan ons voorgesteld en rijdt vanaf de herfst van dat jaar in de Verenigde Staten – hetzij onder de naam Fusion – reeds rond. Een oude auto zou je zeggen. Nou, dat gaat wel heel ver, maar normaal gesproken zou hij over een jaar inderdaad aan een facelift toe zijn. En dat is toch iets dat in je achterhoofd blijft dagen als je om de Mondeo heen loopt. Het neemt echter niet weg dat het een bijzonder gelikte auto is geworden. Duidelijk een Ford van de huidige generatie, maar duidelijk ook een Mondeo.

Kom op, hoe rijdt dat?!
Maar vooruit, voor ons waardeoordeel over zijn uiterlijk ben je niet aan dit artikel begonnen. Je bent vooral benieuwd naar hoe de Mondeo rijdt. Ford’s staan bekend als een van de best, zo niet dé best rijdende auto’s in hun klasse. En we kunnen er omheen gaan draaien, maar de Mondeo gooit wat dat betreft ook bijzonder hoge ogen. Waren we vorige week nog vol lof over de nieuwe Passat en hadden we het gevoel dat die weleens de nieuwe maatstaf zou kunnen zijn, de Mondeo rekent daar handhandig mee af. Wat een heerlijke rijmachine is dit. Als sedan durven we het bijna een sportsedan te noemen.

Dieselpower
Onderdeel van die fanastische rijervaring is de 180 pk sterke 2.0 liter TDCi-dieselmotor. Het blok is gloednieuw en draait prachtig soepel rond. Het blok heeft kracht te over en pakt zeker in het middengebied – maar gerust ook onderin – prachtig op.

Ik wil meer weten!
Nieuwsgierig geworden naar wat de Mondeo nog meer te bieden heeft? Maar ook wat wij erop aan te merken hebben? In ons volledige testverslag – dat volgende week online zal komen – gaan wij tot op detail in op de auto. Bovendien halen we er regelmatig ook de vergelijking met de nieuwe Passat bij. Daar ontkom je een week na elkaar immers niet aan!

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model