Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Ford Mondeo

Nieuws: Ford Mondeo

20% bijtelling voor Ford Mondeo

04.10.2010

Tegelijk met het werelddebuut van de vernieuwde Ford Mondeo wordt er ook een sterk verbeterde ECOnetic-uitvoering gepresenteert. Dankzij de energiezuinige dieselmotor in het voorsteven van de middenklasser valt dit model in de 20% bijtellingregeling en leent deze zich uitstekend voor de zakelijke rijder.

Hoewel de vorige generatie Mondeo ECOnetic wel over een A-label beschikte kwam het door een CO2-uitstoot van 139 g/km niet in aanmerking voor de fiscaal gunstigere bijtelling van 20%. Ford heeft hierdoor ongetwijfeld nee moeten verkopen waardoor de klandize langzamerhand ongetwijfeld ietwat afzwakte. Nu is er een vernieuwde Mondeo met krachtigere en zuinigere motoren. De schoonste is de Mondeo ECOnetic waarmee Ford ook eindelijk een 20%-middenklasser kan aanbieden.

Ongeprijsd
MondeoDe verfijnde Ford Mondeo ECOnetic beschikt over een 109 pk sterke 1.6 liter TDCi met een gemiddelde uitstoot van 115 g/km. Het gemiddelde verbruik is vastgesteld op 4,3 l/100 km. De forse vooruitgang heeft de Mondeo met name te danken aan de toevoeging van een Start/Stop-systeem die vanaf heden standaard op de ECOnetic aanwezig is. Daarnaast beschikt de 'groene' Mondeo over lage rolweerstandbanden en een lagere zesde versnelling die het verbruik op de snelweg moet beperken. De prijs van de nieuwe ECOnetic is nog niet bekend.

10 g/km te kort
kaDirect naast alle grote primeurs van Ford staat de geüpdate Ka. De kleinste telg van het Amerikaanse merk voldoet vanaf heden aan de Euro5-emissienorm en ontvangt daarnaast standaard een Start/Stop-systeem. Hierdoor daalt het verbruik van de 69 pk sterke 1.2 liter benzine naar 4,9 liter per 100 km en wordt de CO2-uitstoot beperkt tot 115 gram. De maximale ´korting´ van 14% bijtelling zit er helaas niet in, de Ka 1.2 blijft steken op 20%.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model