Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Ford Kuga

Nieuws: Ford Kuga

Prijzen nieuwe Kuga aanzienlijk lager

10.12.2012

Ford was ons nog drie zaken verschuldigd over de nieuwe Kuga. Hoe de compacte crossover rijdt, wat de uitgebreide specificaties zijn én hoeveel hij moet kosten. De laatste twee hebben we nu weten te achterhalen. En uit de prijzen blijkt dat de Kuga een stuk betaalbaarder is geworden.

In Amerika is de nieuwe Ford Kuga (daar Escape genaamd) al een vertrouwde verschijning in het dagelijkse verkeer. De Europese lancering van de crossover staat ergens in februari of maart volgend jaar gepland. Wanneer het zover is, is instappen in de nieuwe Kuga mogelijk nadat € 32.465,- is overgemaakt naar de dealer. Ter vergelijk: momenteel begint de (oude) Kuga bij € 44.230,-. De Kuga is dus fors goedkoper geworden.

Voor- of vierwielaandrijving
Het instapmodel van het nieuwe Kuga-programma is uitgerust met de 1.6 liter Ecoboost-motor met 150 pk en standaard voorwielaandrijving. Het gemiddelde verbruik heeft Ford vastgesteld op 6,6 l/100 km bij een CO2-uitstoot van 154 g/km. Wil je deze motor in combinatie met de luxueuzere Titanium-uitvoering, dan vraagt de dealer minstens € 34.465,- te overhandigen.
De voordeligste vierwielaangedreven Kuga is er vanaf € 43.745,- en beschikt over de sterkere 1.6 Ecoboost-benzine met 182 pk, gekoppeld aan een zestraps automaat. Ondanks het (zwaardere) 4x4-systeem heeft dit model slechts één liter meer nodig per 100 kilometer. De CO2-uitstoot ligt op 179 g/km.

Diesels
Dieselen kan met de 2.0 liter TDCi met 140 of 163 pk. De lichtste heeft voorwielaandrijving en kost in de Trend-uitvoering minimaal € 38.500,-. Voor de Titanium bedraagt de meerprijs € 2.000,-. Wie rustig rijdt moet een gemiddelde van 5,3 l/100 km kunnen scoren bij een CO2-uitstoot van 139 g/km. De sterkste versie van de tweeliter diesel met standaard vierwielaandrijving en een handbak verbruikt in theorie 5,9 l/100 km gepaard bij 154 g/km. Prijzen beginnen bij € 46.780,- en in combinatie met de 6-traps automaat bij € 50.405,-. Dat is een stevige meerprijs, en dit heeft vooral te maken met het hogere verbruik van 6,2 l/100 km en inherent daaraan een uitstoot van 162 g/km.

Concurrentie
Met deze prijsstelling opereert de nieuwe Kuga net als voorheen nog wel aan de bovenkant van zijn segment. En dat heeft simpelweg met de leverbare motoren te maken. Hij mist een instapmotor zoals bijvoorbeeld de Kia Sportage, Hyundai ix35 en Volkswagen Tiguan die wel hebben en daarmee een vanafprijs van rond de 25 mille kunnen noteren. Ford kiest voor minimaal 150 pk en zet de instap-Kuga daarmee meteen een stapje hoger op de ladder. Of de Kuga daarmee prijzig is? Nee hoor, vergelijkbaar gemotoriseerde Kia´s, Hyundai´s en Volkswagen´s kosten dan hetzelfde.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model