Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Ford Kuga

Nieuws: Ford Kuga

Nieuwe compacte SUV

01.08.2007

Ford presenteert de Ford Kuga, een nieuwe compacte SUV speciaal voor de Europese markt. De Kuga moet het op gaan nemen tegen onder meer de Volkswagen Tiguan. Op de IAA in Frankfurt zal Ford een preview van de productieversie tonen. Officieel zal de Ford Kuga in het voorjaar van 2008 op de markt verschijnen.

Op de Autosalon van Parijs presenteerde Ford in het najaar van 2006 de conceptcar Iosis X. Destijds al liet Ford weten dat deze conceptcar een voorbode zou zijn voor een nieuwe compacte SUV die specifiek voor de Europese consument ontwikkeld werd. Met het vrijgegeven van deze eerste officiële designtekeningen geeft Ford ons alvast een voorproefje van wat ons te wachten staat.

Realistische conceptcar

Nieuws Ford KugaIn september zal de Kuga tijdens de IAA in Frankfurt worden gepresenteerd. Net als bij de Mondeo betreft het hier nog niet het definitieve productiemodel, maar een conceptcar die duidelijk aangeeft hoe het model eruit zal komen te zien. Het uiteindelijke productiemodel zal slechts in detail afwijken. Het ´Kinetic Design´ zoals dat met de S-Max en Mondeo is ingezet zal ook in de Kuga duidelijk naar voren komen. Ford claimt daarmee dat de compacte SUV sterk af zal wijken van de modellen zoals die de afgelopen jaren zijn gepresenteerd.

Rij-eigenschappen van hoog niveau

Ford claimt uitstekende rij-eigenschappen, zowel on- als offroad. Als we kijken naar de prestatie die Ford met de S-Max heeft geleverd dan betekent dat veel voor de Kuga. Met de S-Max bewees Ford namelijk dat een MPV wel degelijk dynamisch kan rijden. Dat zal Ford met de Kuga wederom gaan doen. Begin 2008 zal de productie in het Duitse Saarlouis van start gaan. In het voorjaar komt de Kuga bij de dealers te staan. Grootste concurrent is uiteraard de Volkswagen Tiguan.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model