Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Ford Kuga

Nieuws: Ford Kuga

LA Auto Show decor voor nieuwe Ford Kuga

10.10.2011

Vanaf 18 november opent de LA Auto Show zijn deuren en een van de nieuwkomers die daar staat is de nieuwe Kuga. Ford heeft dit bevestigd. Rijden kan in de loop van volgend jaar.

De nieuwe Kuga is na de Focus het tweede model dat onder de noemer “One Ford' vermarkt gaat worden. Dit houdt in dat de auto in alle landen waar Ford actief is dezelfde is. Hooguit worden er aanpassingen doorgevoerd aan bijvoorbeeld het onderstel dat specifiek afgestemd wordt op de smaak van een bepaald continent. Maar exterieur, interieur, motoren en ook de uitrusting komen grotendeels overeen. Uiteraard heeft Ford voor deze tactiek gekozen om kosten te sparen.

Vertrek Concept
Over het uiterlijk van de nieuwe Ford Kuga gesproken. Dat zal nauwelijks afwijken van de in Detroit getoonde Vertrek Concept. Die is een slag groter dan onze Kuga, maar in vergelijk met de in Amerika geleverde Escape juist kleiner. En Ford's nieuwe crossover moet beide vervangen. Vandaar.

Breder motorpalet
Ford KugaMotorisch leunt het model meer op wat we in Europa gewend zijn: compacte viercilinders met turbotechniek. Het motorprogramma zal een 1.6 en 2.0 liter beslaan, beide als Ecoboost of TDCi. Twee keer zoveel keus dus als nu het geval is wat de nieuwe Kuga ongetwijfeld populairder zal maken. Om ontwenningverschijnselen te voorkomen geeft Ford de Amerikanen ook nog een 2.5 liter. Hier kunnen we deze motor vergeten.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model