Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Ford Kuga

Nieuws: Ford Kuga

Ford´s eerste Europese SUV

21.02.2008

Met de Ford Kuga stapt ook Ford in in het segment van compacte SUV´s in Europa. De Ford Kuga is een SUV met een robuuste uitstraling en duidelijke kenmerken van Ford´s Kinetic Design. Bij ons zal de Kuga enkel leverbaar worden met een 136 pk sterke 2.0 liter dieselmotor én permanente vierwielaandrijving.

De Europese autofabrikanten betreden relatief laat het segment van de compacte SUV´s. Waar Aziatische merken als Toyota, Honda, Hyundai en Kia al jarenlang actief zijn in dit segment stappen Volkswagen (Tiguan), Opel (Antara) en Peugeot/Citroën (4007/C-Crosser) relatief laat in. Min of meer een hekkensluiter is Ford die binnenkort de Kuga op de markt zal brengen. Eén voordeel voor Ford; ze hebben goed kunnen kijken naar hoe de concurrentie 'fouten' maakt en al die ervaring kunnen verwerken in de Kuga. De lat ligt dan ook hoog evenals de verwachtingen.

Iosis X Concept

Ford KugaDe Kuga stamt af van de spectaculaire Iosis X Concept die in 2006 voor het eerst te zien was op de Autosalon van Parijs. Toentertijd al liet Ford weten dat de conceptcar tot een productiemodel zou worden doorontwikkeld. Vorig jaar liet Ford op de IAA in Frankfurt dan ook een nagenoeg productierijp exemplaar zien dat de naam Kuga kreeg. Op de Autosalon van Genève zal Ford ons kennis laten maken met het definitieve model. Met de Kuga hoopt de fabrikant veel nieuwe klanten naar het merk te trekken, net als eerder is gebeurd met de S-Max.

On- en offroad capaciteiten

Ford KugaAls basis diende de architectuur van de Focus en C-Max. Die basis werd echter op tal van punten aangepast om de Kuga te kunnen ontwikkelen tot een SUV met on- én offroad capaciteiten. De belangrijkste algemene doelstelling van Ford was bovendien om ervoor te zorgen dat de Kuga in het segment de beste prestaties levert op het gebied van handelbaarheid en rem- en stuurgedrag. Inmiddels heeft de fabrikant bewezen dat goed te kunnen, dus de Kuga is veelbelovend.

Concurrerende afmetingen

Ford KugaMet zijn lengte van 4,44 m, breedte van 1,84 m en hoogte van 1.67 m is de Kuga qua afmetingen nagenoeg gelijk aan zijn directe concurrenten. Het interieur biedt plaats aan maximaal vijf personen. Losse spullen kunnen worden opgeborgen in de diverse opbergvakjes waaronder speciale vakken onder de achterbank en in de vloer van de bagageruimte. De bagageruimte zelf meet een inhoud van 360 liter welke dankzij de in delen neerklapbare achterbank valt uit te breiden tot 1.355 liter. De toegang wordt verleend dankzij een in twee delen te openen achterklep.

Slechts één motor

Ford KugaWat motorengamma en uitvoeringen betreft is Ford beperkt en laat de fabrikant een flink steek vallen. De concurrentie biedt over het algemeen een zeer uitgebreid gamma, Ford houdt het (voorlopig) beperkt tot de 2.0 liter Duratorq TDCi-motor met een vermogen van 136 pk. De motor is gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak en ontwikkelt een vermogen van 320 Nm (340 Nm dankzij overboost) bij 2.000 tpm. De Kuga realiseert daarmee een verbruik van 6,4 l/100 km. Standaard is de Kuga bovendien voorzien van permanente vierwielaandrijving die dankzij een Haldex-koppeling het vermogen automatisch kan verdelen naargelang de grip.

Productie in Duitsland

De productie van de Ford Kuga zal plaatsvinden in de Ford-fabriek in het Duitse Saarlouis. Daar worden ook de Focus en C-Max geproduceerd. Nog voor de zomer staat de Ford Kuga bij de dealers.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model