Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Ford GT66 Heritage

Nieuws: Ford GT66 Heritage

Ford GT66 maakt nogmaals lange neus naar Ferrari

28.06.2016

Alsof de deuk in Ferrari's ego momenteel nog niet groot genoeg is, trapt Ford nog eventjes subtiel na met een exclusieve, nieuwe GT om de Italianen eraan te herinneren hoe het ze 50 jaar geleden (ook) verging in de 24 Uren van Le Mans.

Een halve eeuw na dato heeft Ford Ferrari opnieuw verschalkt in de race der races. En dat zullen we weten ook. Vreemd genoeg niet aan de hand van een speciaal eerbetoon aan Ford's kersverse autosportsucces, maar door (nogmaals) stil te staan bij de eerste keer dat het Ferrari inpeperde na 24 uur racen op het circuit La Sarthe. Deze gloednieuwe GT66 Heritage komt namelijk zijn illustere voorvader eren.

Shadow Black
Zo kleurrijk als de Ford GT er tijdens de onlangs verreden 24 Uren van Le Mans bij reed, zo sober en serieus is de GT66 Heritage. Op een paar gouden details na is het bijna al zwart wat de klok slaat. Dit is begrijpelijk wanneer je de winnende GT40 Mk II uit 1966 voor de dag haalt, maar echt vrolijk stemt het niet, terwijl Ford dat toch wel degelijk wil uitstralen. Maar hé, dan houden we zo'n eerbetoon (en dan aan de GT's jongste mijlpaal) gewoon nog tegoed van de Amerikanen. Al was het alleen maar omdat de GT66 Heritage nu al uitverkocht schijnt te zijn.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model