Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Ford GT

Nieuws: Ford GT

Hoe Ford geïnteresseerden in de GT op de hoogte stelde

03.08.2016

Ford is eruit. Uit de duizenden aanmeldingen die het ontving van mensen die heel graag een nieuwe GT willen, heeft het de 'winnaars' gekozen. Evenwel werden alle gegadigden netjes op de hoogte gebracht via een brief. Drie varianten stuurde Ford uit, waarvan slechts één met blij nieuws.

Herinner je je de selectieprocedure nog? Vast, want zelden vraagt een automerk (potentiële) klanten zo sterk het hemd van het lijf. Ford vond dit nodig om er zeker van te zijn dat de uiteindelijke eigenaren hun nieuwe GT niet puur als investeringsobject of 'garage queen' beschouwen. Ford heeft de GT immers niet zonder reden 600 pk toegestopt. Oftewel, het merk wil graag dat die gebruikt gaan worden. Een goede gedachte.

Drie briefvarianten
Omdat er slechts 250 GT's per jaar worden gebouwd, maar het aantal aanmeldingen al snel richting de tienduizend opliep, was bij voorbaat duidelijk dat er veel geïnteresseerden teleurgesteld zouden gaan worden. Voor Ford zit die zware taak er nu op, want de gelukkigen maar dus ook vele ongelukkigen zijn reeds op de hoogte bracht. Drie briefvarianten stuurde Ford uit: één met blij nieuws, één met slecht nieuws en één waarbij Ford de ontvanger met een dubbel gevoel opscheept.

Sprankeltje hoop
Hoezo dubbel gevoel? Wel, sommigen hebben een brief gekregen waarin wordt gemeld dat ze op de reservelijst zijn geplaatst. Vooralsnog heeft Ford namelijk besloten de nieuwe GT twee jaar te bouwen, dus een totaal van 500 stuks. Er wordt echter niet uitgesloten de productie naderhand uit te breiden en wanneer dat staat te gebeuren wordt de reservelijst erbij gepakt. Dat wordt dan twee jaar duimen.

Nederland
Of er ook Nederlanders bijzitten die momenteel opvallend goed gemutst zijn? Ja. Maar wie dat zijn wordt niet openbaar gemaakt om de privacy te beschermen. Veel zijn het er niet in elk geval. Volgens Ford USA dobbert onze markt wat de GT betreft ergens onderaan. Jammer voor de liefhebbers en ook de schatkist. Of heb je het nog niet meegekregen dat een nieuwe Ford GT een lieve € 530.000,- kost op geel kenteken, waarvan een aanzienlijk deel belastingen?

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model