Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Ford (Grand) C-Max

Nieuws: Ford (Grand) C-Max

Fors goedkoper instappen in Ford C-Max

29.12.2011

Ford heeft de (Grand) C-Max uitgekleed, maar wie daarmee genoegen neemt kan wel voor een aanzienlijk lager tarief instappen. Voortaan bedraagt de vanafprijs 20.995 euro.

Om tot een dergelijke prijsvermindering te komen moest Ford wel op een aantal (luxe)zaken beknibbelen. Zo bestaat de uitrusting voornamelijk nog uit enkel het broodnodige: de belangrijkste veiligheidsvoorzieningen, een radio/CD-speler met zes luidsprekers, een boordcomputer en stalen wielen (16 inch). Om de koper met deze zogeheten Ambiente-uitvoering niet helemaal naar vervlogen tijden terug te laten gaan zijn de ramen vóór en de buitenspiegels elektrisch te bedienen. Ook een in hoogte verstelbare bestuurderstoel is aanwezig. Maar daarmee houdt het echt op.

Geknepen 1.6
Ford (Grand) C-MaxNaast een kaalgeplukte uitrusting is ook de enige beschikbare motor uitgeknepen. De 1.6 Ti-VCT waarover we het hier hebben levert in de C-Max Ambiente 85 pk, terwijl deze benzinemotor oorspronkelijk goed is voor 105 of 125 pk. Neem je hier allemaal echter genoegen mee, dan hou je wel even 3.500 euro in je zak. Dat is namelijk het prijsverschil met de Ford C-Max 1.6 Ti-VCT met 105 pk in Trend-uitvoering.

Grand C-Max Ambiente
De Ambiente doet ook zijn intrede in het leveringsprogramma van de 7-persoons Grand C-Max. De stroperij is gelijk aan dat van de korte, vijfpersoons carrosserievariant. Geen mogelijkheid op lichtmetaal en in de optielijst naar airconditioning zoeken is eveneens tevergeefs. Aan de motor heeft Ford dan weer niet gezeten; de één-punt-zes levert in de Grand C-Max Ambiente evenveel vermogen als in de voormalige instapper, dus 105 pk. Prijzen beginnen vanaf heden bij 23.345 euro, een daling van 2.250 euro.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model