Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Ford (Grand) C-Max

Nieuws: Ford (Grand) C-Max

Ford's 1.0-driecilinder ook in C-Max

22.07.2012

Het winnen van de titel ‘Engine of the Year 2012’ was voor Ford misschien wel de doorslag om hun 1.0 Ecoboost ook in andere modellen dan alleen de Focus te lepelen. Eerstvolgende is de (Grand) C-Max.

Ondanks zijn piepkleine formaat heeft de 1.0 liter Ecoboost-driecilinder bewezen prima uit de voeten te kunnen met grotere, zwaardere auto's. Het eerste bewijs daarvan is een combinatie met de Focus-familie. Ook de nieuwe B-Max krijgt hem, maar daarvan is de marktlancering pas in november. De C-Max en Grand C-Max zijn al enige tijd op de markt, al is het niet bekend wanneer deze MPV's met de gekroonde driecilinder te verkrijgen zijn.

Vermogensverschil
Ford biedt de 1.0 liter Ecoboost momenteel aan met 100 en 125 pk. Beide zijn te verkrijgen in de Focus, maar dat zal niet het geval zijn bij de C-Max. In het leveringsgamma van de kortere C-Max wordt enkel de lichtste configuratie opgenomen en de Grand C-Max krijgt juist enkel de sterkste. Het opgegeven verbruik van beide modellen ligt volgens het merk op respectievelijk 5,1 en 5,2 l/100 km.

Mondeo?
Door voor ´t eerst een (potente) driecilinder in een C-segmenter te hijsen ontnam Ford enigszins de verontrustende gedachte van de branche of dit niet tot afbreuk van de klasse zou leiden. Nu is aangetoond dat de motorentechniek rijp is voor zo´n stap zou het zomaar kunnen zijn dat Ford hierin nog een stap verder gaat. Er komt namelijk een geheel nieuwe Mondeo aan. Ford zelf wil nog niets kwijt over het wel of niet leveren van de driecilinder in hun zakenmodel, enkel ´Je kunt er vanuit gaan dat de atmosferische 1.6 over de hele linie wordt vervangen door de 1.0 Ecoboost´. Even kijken in de prijslijst van de huidige Mondeo en je hebt voor de helft het antwoord...

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model