Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Ford Genk

Nieuws: Ford Genk

Ford-fabriek in Genk gaat definitief op slot

24.10.2012

De nieuwe Mondeo mag dan voor de deur staan, hij zal niet in Genk van de band gaan rollen. Volgend jaar zal de grote fabriek namelijk zijn deuren moeten sluiten als het aan Ford ligt. Bijna 5.000 banen staan op de tocht.

De Ford-fabriek in Genk is een van de grootsten van Europa en is al bijna 50 jaar in bedrijf. De economische malaise drukt sommige fabrikanten echter in het nauw waardoor rigoureuze maatregelen nodig zijn. Na lang wikken en wegen is het besluit nu toch gevallen, de fabriek moet zijn deuren sluiten. Dit betekent dat in 2013 of 2014 alle 4.700 medewerkers hun baan zullen verliezen. Daarbovenop zijn nog eens ruim 5.000 banen bij toeleveranciers afhankelijk van de Belgische fabriek.

Mondeo
De afgelopen jaren was de fabriek verantwoordelijk voor de productie van de Mondeo, S-Max en Galaxy, maar wanneer de huidige modellen uit productie gaan zal de lopende band in Genk stil komen te staan. De afgelopen maanden was er nog de hoop dat ook de nieuwste generaties in Genk gebouwd zouden gaan worden maar nu heeft Ford besloten om de volledig productie over te hevelen naar Valencia in Spanje. De medewerkers kunnen natuurlijk nog hopen op een overname zoals bij het Nederlandse NedCar maar gezien de grootte van de fabriek en de huidige Europese verkoopcijfers lijkt die kans nihil.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model