Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Ford Focus

Nieuws: Ford Focus

Uit ´t niets!

13.01.2010

Ineens is ´ie daar, de nieuwe Ford Focus. Ford presenteert het zowel in vijfdeurs als in vierdeursconfiguratie op de Detroit Motor Show. Het merk heeft hoge verwachtingen van hun nieuwe middenklasse die toonaangevend moet zijn op het gebied van technologie, rij-eigenschappen en afwerkingkwaliteit.

De nieuwe Ford Focus borduurt duidelijk voort op het bekende kinetic Design met z´n scherpe lijenspel. Het interieur kent veel overeenkomsten met die van zijn kleine broertje, de Fiësta. De gebruikte materialen moeten de maatstaf in zijn klasse zijn volgens Ford, maar sowieso is de fabrikant erg trots op hun nieuwe Focus die zijn zware rivalen op afstand moet zetten als het op het complete pakket gaat. Het platform waarop de nieuwe Ford staat is er één van de nieuwe generatie en vormt de basis voor zeker tien andere modellen. Het moet wereldwijd een totaal jaarlijks verkoopcijfer van 2 miljoen exemplaren opleveren, aldus Ford.

Rij-eigenschappen
Ford FocusOp de Europese markt staat de Focus bekend om haar scherp rijgedrag. Nog steeds behoort dit model tot de beste in zijn klasse en dat zal volgens Ford ook zo blijven. De Amerikanen hebben de stabiliteit en wendbaarheid in bochten verder verbeterd, mede dankzij het geavanceerde Dynamic Cornering Control-systeem. Dit systeem gebruikt koppelvectortechnieken om het vermogen tussen de aangedreven wielen te verdelen en zodoende de mate van onderstuur te beperken, de hoeveelheid tractie te verbeteren en het insturen te vergemakkelijken.

MyFord

Ford FocusDe nieuwe Ford Focus is uitgerust met het innovatieve MyFord-systeem. MyFord maakt het mogelijk om via gesproken opdrachten en gebruiksvriendelijke bedieningselementen over gepersonaliseerde voertuiginformatie te beschikken. Deze informatie wordt middels twee 4.2-inch LCD-kleurenschermen,   één in het midden van het instrumentenpaneel en één boven de middenconsole, weergeven. Voor duurdere versies is er een 8-inch touchscreen in de middenconsole beschikbaar.

Nieuw gezicht

Ford Focus"De nieuwe Focus is de eerste Ford die is voorzien van het geheel nieuwe wereldwijde Ford-DNA. Deze Ford-genen bestaan uit specifieke productkenmerken die het karakter en het prestatieniveau van elke Ford gaan bepalen en biedt klanten wereldwijd een onmiskenbare Ford-ervaring." De nieuwe Ford Focus is onderdeel van de ONE Ford-strategie, waarbij het Amerikaanse merk klanten overal ter wereld laat beschikken over nagenoeg dezelfde producten. Slechts 20% van de onderdelen zullen marktspecifiek zijn.

Moderne motoren
Ford FocusDe nieuwe Focus zal over een uitgebreid motorpalet beschikken, waarbij energiezuinige krachtbronnen centraal staan. Het wereldwijde motorassortiment omvat onder meer een reeks moderne Ford EcoBoost™ viercilinder motoren en een aantal verbeterde Duratorq TDCi common-rail dieselmotoren. Stuk voor stuk moeten deze motoren een brandstofverbruik realiseren dat tot 20 procent lager is dan dat van de voorgaande modellen. Naast de nieuwe en verbeterde motoren is ook de toevoeging van de automatische Ford PowerShift-transmissie met zes versnellingen en dubbele koppeling een belangrijke aanvulling voor de middenklasser. In vergelijking met een traditionele automaat moet deze het verbruik tot negen procent reduceren.

Wereldwijde productie
Ford FocusDe nieuwe Ford Focus zal geproduceerd worden in totaal vijf fabrieken. Vooralsnog starten alleen de productielijnen in Duitsland, Spanje, de Verenigde Staten en Rusland zich in eind 2010 op, maar deze zullen in 2012 geassisteerd worden door de nieuwe assemblagefabriek in China. De eerste modellen zullen pas vanaf 2011 in het dagelijks straatbeeld terug te vinden zijn. 2011 is tevens het geboortejaar van een volledig elektrische Focus, de eerste door een accu aangedreven elektrische personenauto van Ford .

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model