Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Ford Focus

Nieuws: Ford Focus

Praktijkproef elektrische Focus

01.07.2009

De Engelse overheid zet een aantal elektrische Ford´s Focus in voor praktijkproeven. De prototypes zijn door Ford ontwikkeld en vormen een aanvulling op de eerder gepresenteerde Tourneo Connect BEV. Vanaf begin 2010 moeten de auto´s in gebruik worden genomen.

Eerder al kondigde MINI aan met de MINI E in de praktijk te gaan testen en liet Volkswagen weten datzelfde te gaan doen met de Golf TwinDrive. Bovendien is Renault zeer actief met de ontwikkeling van een elektrische auto en zijn tal van kleinere initiatieven opgestart. Ford kan nu aan het rijtje worden toegevoegd. De fabrikant presenteerde eerder dit jaar al een elektrisch aangedreven Tourneo Connect BEV en laat nu weten ook een elektrisch aangedreven Focus in te gaan zetten.

Vanaf 2010
Ford FocusDe auto is ontwikkeld door Ford´s Research & Development Center in het Engelse Dunton. Daar wordt door een team van 3.000 mensen dagelijks gewerkt aan de ontwikkeling van aandrijflijnen voor alle Europese Ford´s. Een consortium van Ford, Scottish and Southern Energy en de Universiteit van Strathclyde zal zorgdragen voor de levering van de prototypes en een infrastructuur voor het opladen die vanaf begin 2010 in en rond Hillingdon operationeel moet zijn. Ford Europa ontwikkelt het prototype van de Focus BEV om te onderzoeken of de aangewende technologie geschikt is om toegepast te worden in de toekomstige modelreeks van Ford in Europa. Later dit jaar zal Ford meer details over het model bekendmaken.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model