Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Ford Focus

Nieuws: Ford Focus

Hete Ford Focussen in LA

18.11.2010

Ford presenteert vier hete Focus-modellen in LA. Onder de shownummers bevindt zich een speciaal geprepareerde raceversie dat volgend seizoen gaat deelnemen in het Britse Toerwagen kampioenschap (BTCC). De andere opgekalefaterde Focussen tonen de binnenkort verkrijgbare accessoires voor de Focus.

Allereerst de roodwitte Focus Race Car Concept, Ford's nieuwe wapen in het BTCC. Deze race-Focus zal vanaf het nieuwe BTCC-seizoen op diverse circuits in Groot-Brittannië de strijd aangaan met soortgelijk geprepareerde bolides van BMW, Chevrolet, Seat en Honda gereden door teams uit alle hoeken van de wereld. De nog onbekende hoeveelheid spierballen van de Focus Race Car Concept zijn afkomstig uit een 2.0 liter EcoBoost-viercilinderturbomotor. Verder voldoet de race-Focus aan alle geldende FIA 2000-eisen voor de competitie waarin het gaat deelnemen. De dempers zijn van AST, de ophangbuizen van Ford Racing en Hoosier levert de banden voor de 18 inch wielen. Het interieur lijkt in de verste verte niet meer op de huis-tuin-en-keuken-Focus. Compleet gestript en alleen voorzien van het broodnodige scheelt dit gewicht voor de betere rondetijden. Een rolkooi en brandblusser zijn aanwezig voor noodgevallen. Meest interessante voor ons consumenten is dat we veel van de opgedane ervaring met de BTCC-Focus terug gaan vinden in de techniek van de Focus ST van 2012.

Individualisering
FocusHelaas zal racen met de nieuwe Focus op een circuit niet voor iedereen weggelegd zijn. Voor de overige stervelingen biedt Ford een uitgebreid individualiseringsprogramma waarin het ons in Los Angeles alvast een kijkje gunt. De accessoires op de drie tentoongestelde showmodellen worden in de loop van 2011 in de VS op de markt gebracht door Ford, FSWerks en 3dCarbon en variëren van sportief tot uitgesproken sportief. Het programma omvat zoal verschillende wieldesigns in meerdere maatvoeringen (17 tot 20 inch), aerodynamische spoilers, verlagingsets, diverse uitlaatsystemen en speciaal samengestelde pakketten (SE Sport Package of Handling Package).

Verpakt in folie
FocusHet kleurenpalet bevat iedere kleur van de regenboog en alleen een accentkleur op sommige onderdelen aanbrengen kan ook. Wil je slechts tijdelijk in een bepaalde carrosseriekleur rondrijden dan adviseren we je de wrap van 3dCarbon. In enkele uren wikkelen zij de nieuwe Focus in een folie in de kleur door jou gekozen en ben je er na verloop van tijd op uitgekeken dan trek je het er gewoon vanaf. Ook het aanbrengen van een laagje folie op de ruiten draait 3dCabron zijn hand niet voor om. De auto krijgt er een stoere look van, maar let vooraf op de lichtdoorlaatbaarheid van het toegebrachte plastic: voor je het weet zijn ze volgens de wet te donker getint en heb je een flinke prent van de wethandhavers te pakken. Niet dat wij je willen tegenhouden, maar nu ben je tenminste gewaarschuwd.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model